Advarer mot «kristen» sekt Kristenliv

Den kristne musikeren Eric Lagerström ble kontaktet av sekten «Østens lyn».


Tekst: Jonatan Sverker og Deborah Lunde
Foto: Wikipedia og SoundCloud


Den kristne musikeren Eric Lagerström fra Sverige ble bedt om å produsere musikk for det han trodde var en kinesisk kirke. Nå går han ut og advarer kristne musikkprodusenter og artister mot «Østens lyn».

Eric Lagerström bor for tiden i Sverige, men har hatt en lang karriere som musiker og musikkprodusent i Nederland. Det var også der han ble kontaktet via sosiale medier om et oppdrag. Det handlet om et ganske stort oppdrag fra en kinesisk kirke. Oppdraget gikk ut på å oversette salmer og lovsang til nederlandsk og å produsere musikk.

KRISTEN ARTIST: Svenske Eric Lagerström produserer kristen musikk. Nå advarer han andre kristne artister mot å samarbeide med organisasjoner som utgir seg for å være kristne.

– Jeg har sammen med min kone Tanja gjort oversettelsesprosjekter for flere internasjonale organisasjoner og kirker som Gateway Church, Bethel og Hillsong, så det var en ganske logisk kontakt. Det var hundrevis av sanger som de ønsket å oversette og innspilt i nederlandsk, sier han til svenske Dagen.

De presenterer seg som bibel-troende og Jesus-sentrert, men så presenterer de sin helt egne teologi som ikke er hentet fra Bibelen.

Lagerström kjente ikke igjen kirken da han ble kontaktet, ettersom de operer under flere forskjellige navn. I Norge er sekten gjerne kjent som Dongfang Shandian eller Østens lyn.

Selv kaller sekten seg for «The Church of the Almighty God».

Østens lyn, på engelsk kjent som «Eastern Lightning», er en ung kinesisk religiøs gruppering som oppstod i 1989 i Kina. Gruppen vurderes som en kult av de fleste kirker i Kina, også av kirkene i undergrunnen, og er fordømt av den kinesiske regjering.

Ord som ikke kom fra Bibelen


Lagerström ga beskjed om at hvis de hadde Jesus i sentrum og Bibelen som en guide, kunne de jobbe sammen.

– Jeg vet om kinesiske menigheter som virker litt annerledes, men som egentlig er helt greie, sier han.

Men da han fikk teksten som han skulle oversette, ble han mistenkelig. Der ble Gud sitert, men det var ikke ord som ble tatt fra Bibelen.

– Da begynte jeg å se på kinesiske nettsteder og gjennom Google Translate forsto jeg at de har en merkelig teologi. De hadde sitater på deres hjemmeside der det kunne stå, «Gud sier: …» og så sto det noe som en bibelleser aldri har hørt om. De presenterer seg som bibel-troende og Jesus-sentrert, men så presenterer de sin helt egne teologi som ikke er hentet fra Bibelen, sier han.

Lagerström nektet å utføre oppdragene. Nå har han hørt at andre musikkprodusenter i Nederland også har blitt kontaktet.

Nå advarer Lagerström musikkprodusenter i Sverige mot sekten, og oppfordrer dem til å være årvåkne. Lagerström, som er et kjent navn i kristen musikk i Nederland, er overbevist om at sekten ønsker å benytte seg av kristne artister for å legitimere sin undervisning og teologi.

kommentarer