Motstandsdyktig kall Samtalen

Solveig Hegdal (34) ble anbefalt psykolog da hun fortalte om kallet fra Gud. 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: Thomas Vikeså

– Etter at vi fikk unger, har det gått helt skeis. 

Solveig Hegdal lener seg bakover på stolen mens hun rister oppgitt på hodet.

– Det er det totale kaos. Marius er fra Bergen og jeg er fra Nord-Norge, og barna våre snakker Sandnes-dialekt. Vi er språkforvirrede hele gjengen, sier hun mens hun tar seg til ansiktet og ler. 

Jeg lurte på om jeg var kalt til å være singel hele livet. 

Solveig er hjemme i Sandnes og forbereder seg til Led19 hvor hun skal være konferansier. Midt i jobbhverdag og forberedelser klarer nordledningen likevel å skvise inn en times tid til Korsets Seier. Den geografiske avstanden mellom journalist og intervjuobjekt er denne gangen stor, så intervjuet gjøres over den digitale programvaren Facetime; en av fordelene med å leve i 2019. 

Noen tastetrykk og litt lydjusteringer senere ser jeg Solveig Hegdal foran meg på skjermen. Den blide 34-åringen har rukket å få to sønner på tre år, men det synes ikke. Kanskje er det den knallgule kaffekoppen foran henne på bordet som skal ha noe av takken for det?

Bygdelivet

Solveig vokste opp i en liten bygd nordpå, nærmere bestemt Kåfjord i Troms. Det meste som fantes av kristen virksomhet var statskirken, og der var det ikke mange ungdommer. I tillegg var de fleste kristne i bygda læstadianere. 

– Vår familie skilte seg ut …

  • Les portrettet av konferansieren under Led19. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer


Anbefalte innlegg