Pastor sier opp i Hillsong Kristenliv

I et oppsigelsesbrev tar Marie Fuglset Idland et meget tydelig oppgjør med Jostein Krogedal og enkelte andre ledere i menighetsnettverket.

Tekst: Karl Andreas Jahr
Foto: Johnny Vaet Nordskog og Hillsong

OPPGJØR: I oppsigelsesbrevet bekrefter avgåtte pastor Marie Fuglset Idland de rundt 20 varslene rettet mot Jostein Krogedal, hovedpastor i Hillsong Norge.

Etter å ha vært sykmeldt i en lengre periode, sier Marie Fuglset Idland opp sin stilling som pastor i Hillsong Kristiansand. Det bekrefter hun til Korsets Seier, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Sikre kilder bekrefter imidlertid at Fuglset Idland har vært en kritisk stemme mot Jostein Krogedals lederstil og Hillsongs håndtering av dette. Påkjenningen har imidlertid vært stor, og det endte opp med at hun sier opp pastorstillingen. 

Begrunnelsen bekreftes i hennes oppsigelsesbrev til Hillsong. Der tar hun et meget tydelig oppgjør med Jostein Krogedal og enkelte andre ledere i menighetsnettverket. 

BAKGRUNN: Beskyldes for å skape fryktkultur i Hillsong.

Isolert etter tilbakemeldinger

Brevet fra Fuglset Idland tegner mye av det samme dystre bildet som de over 20 varslene Korsets Seier omtalte i uke tre. Den avgåtte pastoren beskriver også hvordan hun har opplevd seg isolert av ledelsen i Hillsong Norge etter hun sa fra på vegne av mottatte varsler. 

Hillsong har i etterkant av medieoppmerksomheten informert om at de har iverksatt tiltak; blant annet eksterne evalueringer, utviklingssamtaler med ansatte og gitt Krogedal en foreløpig tilbaketrukket rolle. 

Så mange har opplevd henne som en god og trygg leder

Sentral skikkelse

Fuglset Idland har vært en markant leder i oppbygningen av Hillsong (tidligere Intro) på Østlandet. I 2009 startet hun Intro Drammen og Oslo sammen med brødrene Andreas og David Hasseløy, og deres koner henholdsvis Kristine og Jenny. Sammen opplevde de mange år med betydelig vekst.

I 2017 ble Intro til Hillsong. Samme år dro Fuglset Idland til Kristiansand for å lede plantingen av nok en Hillsong-kirke der. 

LEDER: Hillsong i hardt vær

– Trist

Styreleder i Hillsong, Rune Sørbø, ser oppsigelsen som en personalsak. Derfor ønsker han ikke å kommentere saken ut over en uttalelse: 

– Vi opplever det trist at Marie har valgt å si opp sin stilling som lokasjonspastor i Hillsong. Vi er så takknemlige for hva Marie har lagt ned av tid og evner i kirken de siste ti årene. Så mange har opplevd henne som en god og trygg leder, spesielt i Drammen, Oslo og nå sist i Kristiansand. Vi ønsker Marie og Tore (ektemann, red. anm.) Guds velsignelse i neste sesong av deres tjeneste. 

  • I papiravisen beskriver vi hvordan Hillsong planlegger å jobbe seg gjennom utfordringene de står ovenfor. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer