Et verdslig kall Disippel


Et pastorkall er enkelt å heie på. Kall utenfor kirkeveggene er mye vanskeligere.


De som får et «kall» til noe annet enn plattformtjenester som pastor eller lovsangsleder, opplever ikke den samme støtten og fostringen som de typiske «kristne» tjenestene.

Det hevder Hermund Haaland, som er internasjonal leder i tankesmien Skaperkraft, i boka «Samfunnsbygger» som kommer ut til Led 19-konferansen i februar.

Han baserer påstandene på forskning fra flere hold, blant annet det amerikanske forskningsinstituttet Barna Group, i tillegg til utsagn fra samfunnsengasjerte kristne i Norge så vel som i USA.

Vi trenger en ny teologi om Den Hellige Ånd.

Fikk aldri støtte til kallet

En av dem er Aftenpostens Odd Inge Aas, som ved siden av jobben som sportsjournalist i en av Norges største aviser også er skribent for nettstedet iTro.no.

I et intervju med avisa Dagen i 2018 sier han at han aldri opplevde noen støtte i sitt menighetsmiljø på Sørlandet for ønsket og drømmen om å bli journalist. Først da han ble eldre og begynte å få artikler på trykk, kom oppmuntringen om å fortsette i den journalistiske retningen fra de kristne lederne.

Det til tross for at han mener det journalistiske oppdraget på mange måter er et bibelsk oppdrag.

– Det som burde appellere til kristne er muligheten til å hjelpe den svake part i samfunnet og muligheten

  • Kristne er særlig underrepresentert i yrker der penger er sentralt som økonomi, juss og eiendomsmegling. Les saken. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer