F.v: Politiprest Inge Ålgård, offshoreprest Berit Bjørnerud, feltprest Andreas Øksnes, fengselsprest Carina Møller, sykehusprest Katrine Bråtane og lufthavnprest Torbjørn Olsen er prestene som blir å se på TV2 denne våren. Hovedsak / Samfunn

Søndag er det premiere på ny dokusåpe fra TV Inter.

Av: Ane-Marthe Hop-Hansen. Foto: TV2

– Vi synes det er spennende med prester som har ulike jobber. I programmet blir seerne kjent med prestene, de får se hvem de er, hva de gjør og hvem de betyr noe for, sier Einar Matre. Han er produsent for serien og daglig leder i TV Inter.

Søndag er det premiere på serien «Spesialprestene›, på TV2.

Nære møter

I serien møter vi seks prester som arbeider utenfor kirken: Politiprest Inge Ålgård, offshoreprest Berit Bjørnerud, feltprest Andreas Øksnes, fengselsprest Carina Møller, sykehusprest Katrine Bråtane og lufthavnprest Torbjørn Olsen.

I serien, som går én søndag i måneden i seks måneder, blir det tradisjonelle synet på prester utfordret.

– Sannheten er at flere prester jobber direkte tilknyttet geografiske steder og plasser, og i felt hvor de treffer mennesker i svært ulike situasjoner og med ulike behov, sier TV2s programredaktør Jarle Nakken, til TV2.

Etter ni sesonger og over 70 program med «Reisen hjem», kom ideen om «Spesialprestene» opp under samtaler med TV 2.

– Serien gir et bredt portrett og nært møte med både spesialprestene og flere av dem de støtter og hjelper på sine svært forskjellige arbeidsplasser, sier Nakken. 

Hard jobbing

I konsesjonsavtalen med staten, har TV2 valgt livsstil, livssyn og filosofi som et av sine satsingsområder. «Spesialprestene» kommer som et resultat av den avtalen.

– Bestillingen kom i november, så vi har jobbet hardt, og jeg synes vi har kommet godt ut i den første episoden. Vi er glade for at vi kan bidra til verdifull underholdning, sier Matre.

De tre første programmene vil også bli sendt tre dager etter hverandre i påska.

kommentarer