SOUTH OF ETHIOPIAN BORDER, CENTRAL NORTHERN KENYA - FEBRUARY 3: OLF rebels are regrouping in Northern Kenya to safety, February 3rd, 2006, in Kenya. The OLF is orgaznied militarely as a coventional army, with its platoon, batallion, regiments. (Photo by Jonathan Alpeyrie/Getty images) Nærbildet / Nyheter

De kristne i Nigeria opplever det høyeste nivået av vold som er målt av World Watch Research. 

– Denne uken publiseres World Watch Research sin liste over forfølgelse av kristne i verden. Økningen i forfølgelse kommer først og fremst innenfor «press»-kategorien, altså som strukturelle, rettslige og sosiale restriksjoner, ikke som «vold». Hvor er dette tydeligst?  

– Kina er det fremste eksemplet på dette. Det er ikke rapportert om noen drap i Kina de siste årene, men det har likevel       skjedd en forverring. Det pågår en kinifisering, og alt i Kina skal tjene kommunistpartiet. Dette gjelder også alle religioner. 

– Hvilke konsekvenser får det for de kristne? 

– De blir for eksempel pålagt å synge nasjonalsangen i gudstjenestene. Politiske tjenestemenn kan komme inn under gudstjenesten og kreve at det første budet av de ti bud som henger på veggen må endres, for det blir sett på som motstand mot regimet. Det som er vestlig blir sett på som fremmed, og det skal ryddes bort. Dette rammer også kristen tro, som blir sett på som vestlig. Men vi ser også flere eksempler i «press»-kategorien globalt, som problemer på arbeidsmarkedet og diskriminering. Lærere og sykepleiere må si fra seg sin tro hvis de skal jobbe, og pensjonister må si fra seg troen for å få utbetalt pensjon. 

– Nigeria er nummer 12 på deres liste, og de kristne i landet opplever det høyeste nivået av vold som er målt av World Watch Research. Hva er årsaken? 

  • Svaret og resten av artikkelen er forbeholdt våre abonnenter. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer


Anbefalte innlegg