Kristne snakker for lite om sex Disippel

Vi må snakke mer om sex og relasjoner i menighetene våre.

.

Skrevet av: David Hasseløy, lokal pastor i Hillsong Oslo.

.

Jeg elsker at Bibelen omtaler alle aspekter ved livet. At Gud ikke er redd for å snakke om tema som vi i våre menigheter ofte går forbi i stillhet. Og nett-opp derfor frarøver vi ofte folk Guds perspektiver på livets reali-
teter, gleder og utfordringer. Gud har turt å svare på livets spørsmål. Så kanskje er det på tide at vi tør å gjøre det samme?A

Nå som januar er over oss, legges det i mange menigheter siste finpuss på hvilke prekenserier og fokus som skal prege vårens forkynnelse. Det store spørsmålet er: Hva har Gud på hjertet for deres menighet? Og hvilke temaer er viktig å berøre for å gjøre folk til helhjertede etterfølgere av Jesus?

Kan jeg få foreslå at det ryddes rom til en serie om relasjoner og sex? 

Et av ansvarene vi har som pastorer og menighetsledere er å gi forsamlingene våre «åndelig mat» fra Guds ord. Og hvilket «kosthold» vi serverer vil være avgjørende for kirkens fokus og styrke. Vårt mål må alltid være å inspirere til at menigheten lærer å «spise selv», men hva vi formidler fra Guds ord i våre gudstjenester skal ikke undervurderes. Det er definerende for folks gudsbilde, tro og etterfølgelse. 

Så hva skal forkynnes fra våre plattformer denne våren? Det er store og viktige spørsmål som hver enkelt menighet og menighets-
ledelse må svare på. Men kan jeg få foreslå at det ryddes rom til en serie om relasjoner og sex? 

 Jesus turte å snakke om dette, praktisk og rett inn i samtiden.

I Hillsong Norge var en av våre viktigste prekenserier i 2018 nettopp om dette. Kirken fyltes opp i en ellers så hektisk mai måned, for å høre perspektivene Guds ord gir oss om hvordan vi får til å leve i relasjon med hverandre. For oss handlet ikke dette om å velge et populært tema for å trekke folk til kirken, men snarere om å dele Guds hjerteslag for hvordan vi kan få til alt fra singelliv, kjæresteliv til familiefase. Jesus turte å snakke om dette, praktisk og rett inn i samtiden. Og når vi leser Paulus sine brev, kan vi se at nettopp hvordan vi lever sammen i menighetsliv, vennskap og kjærlighetsrelasjoner, med Guds nåde som kompass og kraft til å få det til, er blant temaene han ofte berører.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PASTOR: David Hasseløy er lokal pastor i Hillsong Oslo.

Hvorfor er disse temaene så viktige? Jo, fordi ingen av oss er unntatt å måtte forholde oss til andre mennesker, både i livet generelt, i kjærlighetsliv, sexliv, i familien og i menigheten. Og det er kun med Guds nåde som bakteppe at vi kan få kraft til å leve sammen slik Gud hadde tenkt, for at vi skal få maksimalt ut av det livet han har skapt oss til. I tillegg har vi alle på ulike måter trått feil i forhold til hvordan vi lever i relasjon med hverandre, og det gjør at disse temaene ofte blir skambelagte. Men med Guds fullkomne og ufravikelige kjærlighet som utgangspunkt, starter vi alle med blanke ark. Han elsker oss uansett hva livet har gjort med oss eller hva vi har gjort med livet. Det gjør at skam kan byttes ut med en ny start, og at målet med serien ikke handler om å legge nye byrder på folk, men snarere at vi med blikket på Jesus kan få ny nåde til å ta gode valg og leve godt sammen! Pekefingeren byttes ut med Guds farshjerte, som ønsker oss det beste!

Hvordan skal vi behandle hverandre i «dating-fasen» og kjærestefasen for å tørre å bli kjent, men ikke såre hverandre?

Hvordan får man til å leve målrettet, sunt og meningsfullt når man er singel? Hvilke relasjoner trenger vi å ha i livet for å bli alt det Gud har kalt oss til å bli? Hvordan forholder vi oss til pornografi? Hvordan finner man en god kjæreste og ektefelle i en verden der «Tinder» er et av de mest populære stedene å finne sin framtidige partner? Hvordan skal vi behandle hverandre i «dating-fasen» og kjærestefasen for å tørre å bli kjent, men ikke såre hverandre? Hva skal man se etter når man skal finne «den rette»? Hvilke rammer løfter Guds ord frem for sex, for å gjøre at vi får det beste ut av singeltiden, kjærestetiden og ekteskapet? Hvordan får vi til å leve i gode og sunne ekteskap og bygge sterke familier, hvor Jesus er et naturlig sentrum? Hvordan bygger vi menigheter der uperfekte mennesker får til å leve sammen og skape et fellesskap som gjør Jesus synlig?

Om vi kan snakke frigjørende, kristussentrert og nådebasert om dette, tror jeg vi kan være med på å sette folk fri fra skam og gi dem tro på at vi med Guds hjelp kan få leve maksimalt i det livet Gud har for oss! Ikke perfekt, men til vårt beste!

La oss tørre å sette spørsmål på agendaen denne våren, som folk lengter etter å samtale om og høre Guds perspektiver på!

kommentarer