Politiets henlegger saken mot helbredelsespredikant Kristenliv

Helsetilsynet anmeldte mirakelpredikant Svein-Magne Pedersen for brudd på behandlingsloven i sommer.

Tekst og foto: Karl Andreas Jahr

– I dag fikk vi en gledelig nyhet fra vår advokat John Christian Elden, skriver Svein-Magne Pedersen på sine facebookvegg.

Grunnleggeren og frontmannen for Misjonen Jesus Leger melder videre at politiet har henlagt Helsetilsynets anmeldelse fra i sommer med basis i loven for alternativ behandling.

– Helsetilsynet hadde anmeldt oss for brudd på denne loven i forbindelse med forbønn for syke og at vi proklamerte og forkynte vitnesbyrd fra mennesker som var blitt helbredet. Det var ikke tvil hos politiet: Her var det ikke snakk om noe straffbart forhold. Derfor ble saken henlagt den 18. desember i år, fortsetter han.

LEDER: Forbrukertilsynet falt for fristelsen

Telefontjeneste

Helsetilsynet begjærte i juli påtale mot predikantene Svein-Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen, som blant annet har solgt forbønn over telefon for 14 kroner per minutt. Begge predikantene la ned teletorg-tjenesten tidligere i år.

Det skriver avisen Dagen, som omtalte henleggelsen først.

Barnehjemengasjementet til Pedersen, som VG omtalte i november, er en separat sak.

Politiets konklusjon er de ikke anser forholdene som straffbart, og at det ikke er rimelig å fortsette etterforskningen.

Ytringsfrihet

Svein Magne Pedersens advokat John Christian Elden svarer på SMS til NRK Sørlandet at:

– Det er vi helt enige i. Religiøs bønn rammes ikke at straffeloven men er en del av religions- og ytringsfriheten i et demokrati.

kommentarer