Følte tilgivelsen Samtalen

En kveld på Østerbo Evangeliesenter kjente komiker Espen P. A. Lervaag at alt var i orden.

– For å motivere selgerne, spanderte jeg tur med danskebåten hvis de solgte nok alarmer. De solgte masse, og vi dro med danskebåten fra Larvik. Jeg gikk ikke av båten før jeg hadde vært fem ganger fram og tilbake. Jeg var om bord fra torsdag til mandag. Den siste turen hjem var ille. 

Tekstforfatter og komiker Espen P.A. Lervaag blir stille et øyeblikk, men rundt ham er det mye som skjer. Alle møterom var opptatt i kommunikasjonsbyrået Triggers lokaler i Oslo sentrum, så vi sitter i et hjørne ved inngangsdøra. I det nærmeste rommet filmes det til en reklamefilm, og en jevn strøm av mennesker med Mac-er går ut og inn. 

Espen er ikke stille lenge og tar oss med tilbake til danskebåten. 

– Ja, da jeg var på vei hjem med alle pensjonistene på mandag… Da… Da var det ille, sier han, men ler litt likevel. Han hadde ikke sett for seg at han kort tid etterpå skulle befinne seg på Østerbo Evangeliesenter. 


Etter det var det alkohol som holdt meg gående i noen år. 

«Stas, stasere?» 

Som en av Norges mest ettertraktede humorskribenter har Espen jobbet med serier som Henriette Steensrups «Else» og «Torsdag kveld fra Nydalen», som en periode hadde drøye 400.000 seere i gjennomsnitt hver uke. I tillegg har han egne prosjekter, og da han studerte ved kunst-, kommunikasjon- og teknologiskolen Westerdals i Oslo skrev han et manus til en humorserie. Det resulterte i serien Maniac som ble oppdaget av Hollywood og nå går på den amerikanske dvd- og strømmetjenesten Netflix. 

– Netflix. Det må være ganske stas? 

  • Les ukens portrett. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer


Anbefalte innlegg