Dømt for å selge land til jøder Hovedsak / Samfunn

To palestinere ble onsdag dømt til 15 års hardt straffearbeid av en domstol i de palestinske selvstyremyndighetene i Qalqilya for å ha solgt land til jøder.

Ifølge Times of Israel dømte retten «F.A.E. og A. Kh. M fra Kafr Thulth i Qalqilya-regionen for å ha brutt loven ved å selge land til fienden. Retten dømmer dem til 15 års hardt straffearbeid».

Qalqilya er et område nord på Vestbredden. Salg av, eller forsøk på å selge, land til jøder er en straffbar handling ifølge det palestinske lovverket. Avisen skriver at straffen for et slikt lovbrudd er straffearbeid, men dødsdom kan også benyttes. For å få en slik dødsdom gjennomført, må den palestinske presidenten Mahmoud Abbas signere en godkjenning, noe han ikke har gjort siden 2006.

– Presidenten signerer ikke lenger dødsdommer, sier Hassan al-Aouri, Abbas sin tidligere juridiske rådgiver, i en telefonsamtale med Times of Israel.

Det er uklart hvor og når de to palestinerne solgte land, men det er ikke første gang en palestiner blir dømt på dette grunnlaget. I slutten av april ble en palestiner dømt til 15 års hardt straffearbeid for å ha solgt land til jøder.

kommentarer