Trenger abortseier Nærbildet
KrF har én mulighet til å forene partiet i nærmeste framtid, tror Sten Sørensen.

 

– Sist fredag valgte KrF det blå alternativet, og søker regjeringssamarbeid med Solberg-regjeringen. Hvilke tanker gjør du deg etter landsmøtet?

– Vi visste jo at begge sider ville oppleve det krevende dersom den andre siden vant. Derfor støttet jeg det gule alternativet – ikke nødvendigvis fordi det var det beste, men det som kunne samle partiet mest. Men da det ble vedtatt under første votering at KrF skulle være med i regjering, hadde jeg som det sekundære valget en ikke-sosialistisk regjering. Og det ble en seier, men ikke en seier i vanlig forstand. Ved seier gleder man seg og kommer med jubelrop. Men her visste vi at det var en så stor gruppe som ønsket noe annet, og som opplevde valget som smertefullt. Det blir også krevende med hensyn til framtiden for partiet.

– Ja, hvordan skal KrF samle seg nå?

– Det kan skje gjennom en opptur der vi får fram gode KrF-saker under regjeringssonderingene, og at det blir tydelig at vi henter en gevinst ved å gå inn i regjering. For nå er det bare resultatet som teller. Hvis Ropstad og co framforhandler gode saker for KrF, vil det stagge motsetningene og være den første avgjørende faktoren.

Jeg får et sterkt inntrykk av at man i pinsekarismatiske kretser ikke står på den sosialistiske linja.

– Og de gode KrF-sakene, det er…?

– Det er jo ikke minst det som handler om abort. Det er klart, vi får ikke bort abortloven, men det er snakk om justeringer. Blant annet rundt tvillingabort, og senabort av fostre med Downs syndrom. Jeg ser at helseministeren nå sier at den paragrafen er diskriminerende mot de som har Downs syndrom. Derfor tror jeg at Høyre er villige til å gå lenger enn de ville gjort uten denne «krisesituasjonen». Så jeg tror KrF aldri har hatt et bedre utgangspunkt enn nå.

– Men vil ikke Frp og Venstre stritte imot?

  • Les hele intervjuet. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer