300 raketter avfyrt mot Israel Samfunn
Akkurat nå pågår de mest omfattende kampene i området på fire år. 

 

Israel er blitt beskutt med 300 raketter fra Gazastripen. Det israelske forsvaret IDF har gjennomført luftangrep mot rundt 70 militære mål på Gazastripen som svar.

Minst seks israelere ble såret i mandagens rakettangrep, som ser ut til å være et hevnangrep fra palestinsk side, dagen etter at en seks palestinere og en israelsk offiser ble drept i en israelsk operasjon på Gazastripen.

Rundt 200 raketter ble avfyrt fra Gazastripen mot Israel, skriver de israelske avisene Haaretz og The Jerusalem Post mandag.

Flere drepte og sårede

Det israelske forsvaret iverksatte luftangrep mot mål på Gazastripen etter rakettangrepet. Ifølge helsemyndighetene i Gaza by er tre sivile palestinere drept og fem såret i israelske luftangrep.

På israelsk side er minst sju personer såret i de palestinske angrepene. Tre av de sårede ble truffet av splinter i byen Sderot. Raketter traff flere bolighus i de israelske byene Ashkelon og Netivot.

ØDELEGGELSER: Bildet viser ødeleggelsene som en av rakettene gjorde på et leilighetskompleks i Ashkelon. Foto: Ambulansetjenesten United Hatzalah.

En mann drept

Rakettangrepene mot Israel fortsetter med stor intensitet i morgentimene tirsdag 13. november.

En mann ble drept og to kvinner alvorlig skadet da en rakett fra Gaza traff et leilighetskompleks i Ashkelon i morgentimene tirsdag. Mannen i 40-årene ble funnet død under ruinene etter at raketten slo ned i fjerde etasje, skriver Times of Israel.

Forsvarssystem til hjelp

Dødstallene på israelsk side kunne vært enormt mye større hvis ikke Israel hadde hatt et velfungerende rakettforsvarssystem. Ifølge israelske medier har Iron Dome-systemet stanset omlag hundre raketter som har vært på vei mot bebygde områder eller vital infrastruktur. Likevel er det mange raketter som slapp gjennom Iron Dome, skriver NTB.

Det har så langt ikke kommet noen meldinger om sivile drepte på Gazastripen i de målrettede angrepene fra IDF, skriver Med Israel for Fred (MIFF).

kommentarer