En vakker kirke Hovedsak
The Last Reformation glemmer at et fellesskap rommer alle slags folk.

 

Kommentar: Per Eivind Kvammen
Foto: The Last Reformation

FORFATTER: Per Eivind Kvammen, pastor i Sentrumkirken Sandnes

Kirken er en mosaikk av mennesker fra forskjellige bakgrunner. En vakker kirke rommer hele livsløpet, adresserer alle livsfasene og omfavner mennesker i ulike livssituasjoner.

Som ungdomsleder på 90-tallet lærte jeg meg å lede og kommunisere på en måte som traff tenåringer. Vi lyktes med å skape et stort engasjement rundt misjonsbefalingen som førte til kreative og modige vitnesbyrd om Jesus på skolene. På kort tid vokste miljøet vårt til 200 tenåringer.

KVAMMEN: Hva kan Pinsebevegelsen lære av «frelste på fylla»?

Romslig kirke

Da vi skulle plante Sentrumkirken, var drømmen å skrive den samme historien. Fra begynnelsen besto vår kirke av mennesker i ulik alder og livssituasjon.

Å være leder i en slik gruppe viste seg å være ganske annerledes enn å være leder for tenåringer. Det som er attraktivt og relevant for 15-åringer, har ikke samme appell til deres foreldre og besteforeldre. Jeg måtte endre kommunikasjonsform og ledelsesstil for å kunne adressere livsfaser jeg selv ikke hadde vært i, håndtere livskriser jeg selv ikke hadde gått gjennom og forholde meg til situasjoner jeg ennå ikke hadde opplevd.

Kirkeplanting ble en læring i å være kirke sammen med både dem som ville forandre verden og dem som ikke orket tanken på å forandre så mye akkurat nå.

KVAMMEN: «Karismatisk oppvekst har også en slagside»

Brudd med sin kirke

Den siste tiden har Korset Seier satt fokus på organisasjonen The Last Reformation, som promoterer en radikal og intens livsstil.

For flere fører det dessverre også med seg et radikalt oppbrudd med sin kirke. Hvorfor være del av en kirke som tilsynelatende har mistet gløden for misjonsbefalingen, når man kan finne sammen med dem som virkelig brenner for oppdraget og brenne sammen med dem?

Slike bevegelser og bølger har kommet og gått så lenge jeg kan huske. Frukten av dem er dessverre også at når brannen slokner, så er flere brent ut. Da trengs kirken som rommer både dem som vil forandre verden og dem som ikke orker det akkurat nå.

BAKGRUNN: 

 

kommentarer