Fristedet for jesidier  Reportasjen
I Salemkirken, Sandefjord kan kvinner fra det forfulgte jesidifolket snakke om tro, gulp og Nobels fredspris. 

 

Foto og tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen

Her får vi være de vi er, og vi er fri til å snakke om vår religion. Vi føler oss trygge her, og det er ikke noen forskjellsbehandling. Dette har blitt et fristed for jesidier, sier Revin Aswad Morad.

Hun setter seg til rette i en grå sofa i kjelleren i Salemkirken i Sandefjord. På gulvet leker to av hennes fire døtre, mens de største er på skolen. Gulvet er fullt av leker, og de to jentene er travelt opptatt med å utforske biler, rangler og klosser sammen med andre barn.

I sofaene rundt sitter flere kvinner, alle er jesidier, som Revin. I Salemkirken har kvinner fra jesidifolket vært på mor-barn-treff siden oppstarten for 12 år siden. Jesidienes lidelser har fått økt oppmerksomhet etter 5. oktober, da det ble klart at en av deres egne i år får Nobels fredspris. Revin var fredsprisvinneren Nadia Murads tolk da hun var i Norge.

På flukt

Internasjonal pastor i Salemkirken, Kjersti Falk Berg, leder det…

  • Mange av de forfulgte jesidiene i Norge samler seg i Salem, Sandefjord. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg