Brasils «Messias» Hovedsak
Han blir kritisert av en hel verden og er Brasils svar på Donald Trump. Men pinsevennene er den nye presidentens disipler.

 

Søndag ble 63 år gamle Jair Messias Bolsonaro valgt til ny president i Brasil, etter at han vant en relativt overlegen seier over motkandidaten Fernando Haddad.

Høyreorienterte Bolsonaro fikk 55 prosent av stemmene, mot venstreorienterte Haddads 45 prosent.

LES MER: «Syndfri» Facebook etablert i Brasil

Seieren kom ikke som en overraskelse, ettersom Bolsonaro kapret over 46 prosent av stemmene i presidentvalgets første runde, mens Haddad på sin side fikk i underkant av 30 prosent av stemmene. Om Bolsonaros oppslutning hadde vært på over 50 prosent, ville det ikke engang blitt avholdt noen annen runde av presidentvalget.

Men selv om seieren var ventet, er den alt annet enn ukontroversiell.

Pinsebevegelsen i Brasil har helt klart hatt politisk innflytelse en god stund allerede.

«Brasils Trump»

I internasjonale medier blir Bolsonaro omtalt som en ytre høyre-populist, og politikeren er ofte blitt kalt for «Brasils Trump». 

Messias, som hans mellomnavn er, har lovet å frelse det brasilianske folk fra «korrupsjon, skam og skuffelse» – de tre ordene som ifølge velgerne beskriver landet deres best. Pinsevenner og karismatiske kristne har blitt hans disipler.

LES MER: Brasiliansk pastor varsler vekkelse i Europa

Han har utpekt seg som en sterk motstander av likekjønnet ekteskap, abort, immigrasjon og sekularisering av staten. Det brasilianske militærregimet som regjerte i landet fra 1964 til 1985 har han tidligere omtalt …

  • Det var innledningen. Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer