«Innvandring fra andre kulturer er redningen» Hovedsak
800.000 muslimer gjør ikke den svenske pastoren Niklas Piensoho nervøs. 

 

– Kulturkrig taper vi, understreket Niklas Piensoho.

Den svenske pastoren i Filadelfia Stockholm avsluttet den årlige misjonskonferansen til Pinsebevegelsen Ut 18 i Pinsekirken Tabernaklet Bergen søndag formiddag.

– Deler av kulturer kan vi kritisere, men ikke alt, ikke selve kulturen. Se den heller som en mulighet, en vei inn med evangeliet. I Sverige har det blitt tydeligere og tydeligere for meg at innvandringen er en mulighet for evangeliet som jeg takker Gud for.

LES MER: Piensoho åpnet Ut 18

Evangeliet og anerkjennelse

Piensoho peker på Paulus sitt møte med athernene i Hellas. Han snakker om alle gudebildene på Areopagos og det religiøse mangfoldet og friheten blant grekerne. Bibelhistorien står i Apostlenes gjerninger kapittel 17.

– Instinktivt ville jeg min radikale ungdom sagt til folket i Athen at de lever i synd og er på vei til helvete, sier Piensoho og ser utover forsamlingen.

– Men Paulus gjør ikke det, påpeker han.

Mange innflyttere kommer til Kristus, inkludert muslimer.

Den svenske pastoren mener Paulus tvert imot bygger brod.

– Paulus anerkjenner deres religiøsitet og alle deres helligdommer. Han danner et fellesskap, et «vi».

Gjennom å bli kjent med grekernes kultur så Paulus en inngang. Bibelen beskriver den som alteret til ære for «den ukjente Gud». Gjennom denne guden deler Paulus evangeliet – og samtidig som han anerkjenner grekernes kultur.

UT 18: Er misjonærer fra Norge blitt overflødige?

Åpnet Sverige for tro igjen

Piensoho forteller om lignende historier fra misjonsmarken der befolkningen først fikk grep om evangeliet gjennom lokale skikker og utfordringer.

Han ser også en tydeligere åndelige søken i Sverige som følge av den store innvandringen i nabolandet.

– I svenske klasserom er det blitt vanligere definere seg utifra religion; «jeg er muslim, jeg er ortodoks, jeg er katolikk». Det etniske svenskene har begynt å lure på hva de selv er, de vil jo ikke være «ingenting». De har begynt å kalle seg kristen.

Niklas Piensoho er også pastor i den svenske Riksdagen. Der har han også merket seg at flere har søkt seg til en åndelig identitet. Rundt 30 politikere samles til gudstjeneste nå.

– Også mange innflyttere kommer til Kristus, inkludert muslimer.

 

kommentarer