edf Hovedsak / Kristenliv

– Dette er et positivt alternativ til Halloween, sier Halvor Ekeberg i Filadelfiakirken i Sarpsborg. Han og Eunice Østby Themte er blant medarbeiderne som onsdag kveld tok imot flere hundre barn og voksne til HalloVenn-markering i Østfoldbyen.

Vi er rause med godteriet i dag.

Landsdekkende

Siden Svein Robert Solberg startet HalloVenn ut fra Filadelfia i Hamar, har konseptet vokst til å bli et landsdekkende alternativ til Halloween. Tanken er at barn skal kle seg ut i hyggelige kostymer, og at de er med på ulike aktiviteter og får godteri.

Mange steder er HalloVenn inne i en idrettshall, men i Sarpsborg har arrangementet vært ute hvert år siden starten i 2012. Med kart over byen og godt med klær, er barna innom ulike poster i sentrum. På Brannstasjonen, i kirken, i restauranter og hotell får barna spille ringspill, sparke ball og hoppe på trampoline, for å nevne noe. Alle får prøve og alle får premie.

– Aktivitetene gir litt innhold, og barna får se steder de kanskje ikke ser så ofte. Og vi er rause med godteriet i dag, sier Østby Themte.

 

Ser barna

Østby Themte liker egentlig ikke Halloween. Derfor synes hun det er fint å gi barna et bedre alternativ.

– Det er trygt for barna å gå sammen med foreldrene sine, og de minste kan også være med uten at det blir skummelt. Dette er et kjempegodt alternativ for de som ikke liker Halloween, sier hun.

Ekeberg er enig, og han forteller at de er opptatt av å ta barna godt imot.

– Vi ønsker at alle barna skal oppleve å bli sett idag, og vi tar dem imot med et smil, sier han til slutt.

kommentarer