Den siste reformasjonen Reportasjen
Den dansk-globale vekkelsesbevegelsen The Last Reformation har reist over Skagerak og nådd norskekysten. Mange pinsepastorer er betenkte.

 

Foto: Karl Andreas Jahr

Gråt. Latter. Risting. Høye rop.

Et karismatisk ettermøte med duft av 90-tallet pågår i Kristiansand. Et merkverdig unntak er musikken. Rettere sagt er det ingen musikk, ingen kraftfull, suggererende lovsangsmusikk akkompagnerer møtet.

Den danske bevegelsen The Last Reformation har samlet rundt 250 mennesker i Kristiansand. Nå befinner de seg i klynger rundt om i salen. De ber høyt og holder rundt hverandre. De fleste av deltakerne er norske, men leder og grunnlegger Torben Søndergaard (42) sper på med elever og ledere fra Lukas 10 – deres bibelskole i Danmark.

– Sånne opplevelser finner du ikke i kirker og bibelskoler i dag, konkluderer den danske evangelisten fra scenen mens den åndelige seansen pågår.

Vi har gått ut av menighet for å leve livet med Jesus. 

Demonutdrivelse

Midt i en av klyngene ligger en ung kvinne på gulvet. Hun vrir seg som en orm. Øynene er intense og oppsperrede. Resten av ansiktet gir et lidelsesfullt uttrykk. Gruppen responderer med å be for henne intenst og høyt.

Deltaker Leila Rikstad (34) fra Karmøy er den eneste i gruppen som virker litt distansert.

– Jeg er ikke så vant til demonutdrivelser og manifestasjoner, medgir hun og smiler.

– Men jeg ser gjerne på. Da lærer jeg.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

 FAKSIMILE av de to førstesidene fra vår reportasje om The Last Reformasjon. Det siste året har bevegelsen fått betydelig gjennomslag i Norge.

Sørlandet møter verden

På scenen har Søndergaard lagt ned mikrofonen og dratt fram mobilen. Så begynner han å filme den åndelig seansen som foregår i bakgrunnen. Den danske evangelisten forklarer sine drøyt 48.000 følgere på Facebook verden over hva som foregår.

«Først tok jeg med meg noen mennesker opp på scenen for å praktisere vårt kall. Noen minutter senere gjør alle det», innleder han.

– Bibelen har vist oss hva vi …

  • Les den fem siders lange reportasjen om det danske fenomenet. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer