– Utelukkende positiv Smiths venner-dreining Nærbildet
Flørten med kirkenorge får tidligere medlem Sigurd Bekkevold til å juble.

 

– Brunstad Christian Church, også kjent som Smiths venner, er i kontakt med Norges Kristne Råd for å snakke om teologi og «oppklare misforståelser». Hva er din reaksjon til det?

– Jeg tenker at det er veldig positivt. Jeg tror det er dialog som skal til for å rive ned en god del murer som opp gjennom historien har skilt Smiths venner og andre kristne. Så er jeg selvfølgelig farget av at jeg har bakgrunn i Smiths venner selv.

Vi er jo på en reise, alle sammen.

– På hvilken måte er du farget?

– Jeg har jo hatt en reise inn i Pinsebevegelsen, der jeg selv har oppdaget på en helt ny måte hvem Jesus er, hva han har gjort, og hva det betyr for meg. Det unner jeg alle å oppdage. Og når Bernt Aksel Larsen i BCC setter ord på at det har vært ulike oppfatninger og misforståelser rundt begreper, så tror jeg at han har rett i det. Det var i hvert fall min erfaring. Det var mange ting jeg trodde om andre troende, om hva de lærte og hva de la i begreper, som ikke stemte. Jeg fikk mange aha-opplevelser. Og jeg unner alle å erfare noen av de samme tingene.

– Finnes det ikke noen teologiske ulikheter som er vanskelige å se bort ifra her?

– Jo, det er det, men nå er ikke jeg noen fagteolog, og det er lenge siden jeg var i BCC, så jeg er litt forsiktig når jeg uttaler meg om det. Men jeg husker veldig godt hvordan det var å tilnærme meg andre kristne miljøer personlig. Jeg kom til et punkt der det ble skifte for min egen del. Men den prosessen tok tid for meg. Vi er jo på en reise, alle sammen. Og hvis det er sånn at BCC har begynt på en reise for å tilnærme seg andre troende, så tror jeg det utelukkende er positivt.

Fallgruven er at det bare blir snakk om teologi.

– Hva tror du skal til for at BCC blir en integrert del av kirkefamilien i Norge?

– Da må man …

  • Les hele artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer