Sviktet aldri kallet Samtalen
Jan Egil Hovland (52) trodde lenge at bilberging skulle bli hans livsbane. I stedet valgte han å redde havarerte medmennesker.

 

Foto: Anne Gustavsen

To ganger i livet har Jan Egil Hovland fra Åskollen i Drammen tatt et radikalt livsvalg. Det ene var å forlate familiebedriften og en framtid som eier av et bilbergingsfirma på Hønefoss. Det andre var å slutte som pinsepastor for å jobbe med samfunnets mest utsatte.

På tide å brette opp ermene

– Nei, jeg sviktet ikke kallet da jeg sluttet i pastortjenesten. Det fikk bare en annen form. Jeg hadde prekt og snakket så mye i så mange år. Nå syntes jeg det var på tide å brette opp ermene og praktisere litt. Bidra til å se utslåtte mennesker bli forandret og få nytt håp og ny framtid, sier Jan Egil Hovland. 

Så kjente jeg at Gud ville noe annet. Det var litt foruroligende. 

I knall oransje t-skjorte og med varm kaffe i et krus, møter vi rådgiver/stedfortreder for daglig leder i  Kirkens Bymisjon i Drammen, til en morgenprat i bymisjonens egen kafé. Jan Egil Hovland har byttet ut pastordressen med …

  • Les hele artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg