Best i verden Hovedsak

Ikke ha fokus på å bli sett av andre når du finner Gud.

 

Foto: Maradona feires av fansen etter at fotballaget Boca Juniors vant  Argentine Primera División i 1981. 

FORFATTER: Annka Lillejordet, adm.leder i Hillsong Norge.

Gud har skapt oss unike. Enestående. Uansett hvor mye vi ligner familien vår, vil vi aldri være kopier. Bibelen forteller oss at vi er skapt på skremmende, underfullt vis. Vi blir fortalt fra alle kanter at vi er spesielle, gode, unike, flinkest, best og så videre. Bibelen er enig i at alle mennesker er spesielle for Gud, vi er født for en hensikt og kan bety en forskjell i verden. Men hva om det at jeg er spesiell tar knekken på meg? 

ANNKA LILLEJORDET: Verden har nok kritikere

Ikke verdens midtpunkt

Vi er best i verden. Det er trolig mange grunner til denne utviklingen i samfunnet, både i og utenfor kirken. Det har vært et behov å fortelle mennesker i alle aldre at de duger, de er viktige og betyr mye. Alle mennesker er uvurderlige for Gud. Ingen kan erstatte dem. Verden er ikke den samme uten dem. Samtidig er vi ikke skapt til å være verdens midtpunkt. 

Reality-serier understreker noe av hvordan kulturen vår har blitt; om man skal oppnå noe verdt å oppnå i dag, må det skje synlig. Noen har sagt: «Det har ikke skjedd før det ligger bevis på Facebook.» Man kan lett tenke at dette er noe som kun skjer utenfor kirken, men virkeligheten er annerledes. 

ANNKA LILLEJORDET: Fornærmet?

Levde i lydighet

Før Jesus kom inn i tjenesten han var født på jorden for, levde han 30 år som en vanlig snekker fra Nasaret. Ingen visste hvem han var. Han hadde ingen behov for at de skulle vite det heller. Han levde sitt liv i lydighet til Gud der han var. Da han endelig kom inn i tjenesten sin, kunne han ikke få påpekt nok at han kun gjorde sin Fars vilje. Han handlet ikke ut fra eget ønske eller hva som ville virke best for hans tjeneste. Han var konstant trofast til Guds ord og veiledning.

Gud bryr seg ikke om hva du presterer.

Skattkammer

Det er utrolig spennende å hjelpe mennesker å oppdage hva Gud har lagt på livene deres, kalt dem til, gitt dem gaver i. Det er et privilegium å gå reisen i oppdagelse av alt Gud har lagt i dem, sammen med dem. Det er et skattkammer i alle. Og lite er mer givende enn å få fram alt gullet Gud har plantet i dem. 

Gud ønsker at vi skal bruke det vi har blitt gitt til å bety en forskjell i verden. Han vil vi skal forvalte vårt «talent» (Matt 25,14–30), bruke det vi har fått. Verden trenger at alle bidrar med deres gudgitte gaver. Men om vi sluker dagens kultur rå, vil vi likevel kunne havne i en grøft der «mine gaver er viktigere», «det jeg kan bidra med er sentrum» og man ikke klarer slå seg til ro før «jeg får bidra der jeg er best». Men er det målet?

ANNKA LILLEJORDET: Det Gud har lagt på hjertet ditt koster

Vær frimodig

Om Gud har en åpen dør foran deg i det som er din gave, gå gjennom den med full frimodighet. Det er ingenting galt med å få bruke det han har gitt deg til hans ære. Vær frimodig. Og bevar hjertet ditt, så du alltid gjør det til Guds ære, ikke noe annet. 

Vi er kalt til å tjene Gud. Tjene Gud med vår tid, våre ressurser, våre talenter og evner. Han vil ha hjertet vårt, overgivelsen vår. Han bryr seg ikke om gavene våre under en spotlight. 

ANNKA LILLEJORDET: Når Gud ender som pulverkaffe

Bryr seg ikke om prestasjoner

Om jeg får være så frimodig å si; Gud bryr seg ikke om hva du presterer. Han er ikke som en ny arbeidsgiver som vil ha alle tidligere bragder og oppnåelser ramset opp på en CV. Han bryr seg om hjertet ditt. Den dagen du endelig skal få dra hjem til ham, kommer han ikke til å spørre deg om hva du har gjort for ham for å se om livet ditt på jorden var verdt det. Han kommer til å si: «Godt jobbet, du gode og trofaste tjener. Du var tro i lite, nå skal jeg sette deg over mye.» 

Den eneste det er verdt å tilfredstille i livet, er Gud. Ikke strev med å bli sett, verdsatt eller gitt muligheter. Verken i livet for øvrig eller kirken. Om du, som Jesus (og mange andre eksempler i Bibelen) tjener med det du har, vil du oppleve at de dørene som skal åpne seg, gjør det. 

Bevar hjertet ditt og tjen der det er trengs. 

 

kommentarer


Anbefalte innlegg