Close-up of a Muslim woman wearing a burka. Reportasjen
Norske «Lise› og familien har opplevd katastrofen på nært hold. De forteller her om forholdene i Jemen og det arbeidet de deltar i. 

 

På grunn av sikkerheten deres, kan de ikke stå fram med navn og bilde. Vi kaller dem derfor for «Lise» og «Peter».

De har bodd i flere år i Jemen, men etter at krigen startet for rundt tre år siden, har de bodd i andre land i Midtøsten. «Peter» er fra Midtøsten, og de traff hverandre i forbindelse med at de begge brant for menneskene i Jemen.

Skulle vært død

«Lise» fikk misjonærkall som 16-åring, og forteller at hun fikk nød for de fortapte. 

– Da jeg var 19 år, ba jeg til Gud og spurte hvor han ville at jeg skulle dra. Jeg fikk nød for arabere og muslimer, og jeg har vært innom flere arabiske land. Jeg forberedte meg for arbeidet ved å lære språk og kultur, forteller hun.

Etter hvert utdannet hun seg til helsearbeider fordi hun så at det var stort behov for dette. «Peter» var ortodoks kristen og ble født på ny. Han fikk også kall til å arbeide i Jemen, og det var slik de traff hverandre. På grunn av krigen kan de ikke bo i landet, men de støtter landets kristne ved hjelp av internett og på andre måter fra andre land i Midtøsten. De tar også imot jemenitter der de bor og lar dem få hvile, og styrker dem i deres kristne tro. Bønn er også en svært viktig del i dette arbeidet. 

Angrep hver dag

Oppstarten på krigen går tilbake til den arabiske revolusjonen i 2011. Den sittende presidenten …

  • Les hele artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer