Boikotter sjakk-VM hvis Israel utestenges Samfunn
Verdens beste sjakkspiller, og største profil, Magnus Carlsen truer med å trekke seg fra VM i blitz- og hurtigsjakk som sannsynligvis vil avholdes i Saudi Arabia. 

 

Den norske verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, sier i et intervju med VG at han vil boikotte sjakk-VM hvis ikke alle land får være med. Da han tok gull i Saudi-Arabia i desember i fjor fikk ikke israelske sjakkspillere lov til å delta.

– Om det blir VM og alle kvalifiserte spillere får lov til å være med, så er jeg gjerne med. Hvis ikke kommer jeg ikke til å delta, sier Carlsen til VG.

Redaktør applauderer

Vebjørn Selbekk, sjakkentusiast og redaktør i avisen Dagen, sier til VG at han er glad for valget den norske sjakkmesteren har tatt.

– Det er klart at det har enormt stor betydning at verdens beste sjakkspiller har bestemt seg for dette. Jeg applauderer avgjørelsen, sier han.

Advarte i fjor

Etter fjorårets VM-seier i Saudi-Arabia var Carlsen klar på at det var uholdbart at israelske sjakkspillere ikke fikk mulighet til å delta i verdensmesterskapet.

Foreløpig er det ikke offisielt hvor årets mesterskap skal avholdes, men forbundets visepresident har tidligere sagt at også VM i 2018 og 2019 skal arrangeres i Riyadh i Saudi-Arabia.

Amerikaneren Hikaru Nakamura boikottet mesterskapet i desember. Det samme gjorde den regjerende dobbeltmesteren på kvinnesiden, ukrainske Anna Muzytjuk, som dermed ikke fikk forsvart titlene sine.

 

kommentarer