Frihet, frelse og friluft for kvinnene Reportasjen
Fredag 14. september åpnet Evangeliesenteret et eget motivasjonssenter for kvinner. Ekteparet Erik (37) og Marianne (34) og Frydenhaug har fått ansvaret.

 

Foto: Karl Andreas Jahr

Den søvnige bygda Svene nederst i Numedal blir neppe den samme igjen. Om åpningsfesten til Evangeliesenteret setter standarden, har liv og røre ankommet bygda. 

– Dette er miraklet vi har bedt om, sier evangelist John Langerud, mens han tørker tårene. 

Det aldrende predikanten er en de første rusmisbrukerne som ble satt fri gjennom Lise og Ludvigs evangeliesenter tidlig på 80-tallet.

– Det er et gjennombrudd for hele dalføret og omegn. For menighetene er dette en fantastisk oppmuntring. Nå snur det, fortsetter den gamle predikanten fra Rollag – litt lenger inn i dalen. 

Det er veldig mye som er forskjellig med kvinner og menn når det kommer til rusbehandling. I rusmiljøene opplever kvinnene mye overgrep. De blir brukt.

Langerud forklarer at det bare er to pinsemenigheter i den lange dalen; Betania Kongsberg og sammenslåtte Veggeli og Uvdal pinsemenighet. 

– I dag har jeg møtt flere kristne i Numedal, som jeg ikke kjente til fra før, takket være senteret. Dette er fantastisk. 

Bil og bass

– Det er en glede for oss å erklære Svene motivasjonsenter for kvinner for åpnet, sa daglig leder i Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen, i det han klippet over den røde snora i det stappfulle lokalet på Svene Gjestegård. 

John Langerud var en av mange lokale pinsepredikanter som begeistret kom med hilsninger. Det samme gjorde ordføreren og representanter for andre evangeliesentre. Få maktet å holde tårene tilbake. 

 

kommentarer