Datteren som vendte hjem Møtet med Gud
Hun var livredd for hva det ville koste å komme tilbake til Jesus, men til slutt tok Ellen Marie S. Røyneberg (47) sjansen.

 

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Privat

Les om flere møter med Gud her!

– Da Gud begynte å kalle meg tilbake igjen, kom jeg i et kjempedilemma, sier Ellen.

Hun sitter på dekk på den store cabincruiseren som hun og familien eier. Solen har nettopp glidd ned bak åsryggen og vannet i båthavna i Holmestrand ligger blikkstille denne mandagskvelden.

– Det ene var at jeg var redd for å miste ektemannen min, for han er ikke en kristen. Det andre var at jeg visste at Gud måtte gi meg et nytt hjerte, for det var blitt så hardt – og det kom til å gjøre vondt.

Vil du lese flere saker som dette? Klikk her for å abonnere på Korsets Seier!

Skuffet på Gud

Som liten trodde Ellen på Jesus.

– Mamma var en herlig kristen, en ordentlig bønnedame, veldig klok og et stort forbilde for meg. Pappa var nok litt til og fra i troen. Flere dager i uka tok mamma med seg meg, og mine fem søsken, til Filadelfia her i Holmestrand, og da jeg var 10 år tok jeg selv et standpunkt om å følge Jesus og lot meg døpe, forteller Ellen.

Problemet var bare at hun aldri følte at Gud var personlig interessert i henne.

– Jeg følte aldri at han var der for meg. Jeg trodde Gud brydde seg mer om pastorer, profilerte misjonærer og fattige barn i Afrika enn om meg, forklarer hun.

Ettersom Arne ikke var kristen og var veldig imot kristen tro, turte jeg ikke fortelle ham om det spirende gudslivet mitt.

Ellen Marie S. Røyneberg - om møtet med Gud

I tillegg bød familiesituasjonen på store utfordringer, og da Ellen var 16 år, skilte foreldrene seg. Ellen ble opprørsk, sluttet å gå på møter og begynte å feste og være sammen med venner som dro henne enda lenger bort fra Gud. Da hun var 23 år møtte hun Arne, de giftet seg og fikk barna Johannes (20), Mimi (14) og Herman Elias (12).

– Arne var ikke en kristen og troen var aldri noe tema mellom oss. Selv hadde jeg fremdeles troen, men holdt Gud på avstand.

Ellen forklarer:

– Jeg var så skuffet, både på Gud og mennesker, og for å beskytte meg selv fra å bli mer såret og skuffet, gjorde jeg hjertet mitt hardt. Bare Jesus klarte jeg aldri å skyve helt bort; han hadde jo tross alt dødd på korset for oss.

Smugtittet på God TV

Vendepunktet kom da Ellen fikk sitt første barn, Johannes.

– Den hengivenheten og kjærligheten Johannes viste meg smeltet hjertet mitt og gjorde meg mykere og mer åpen. Da begynte jeg samtidig å kjenne på gudslengselen. Spesielt lengtet jeg etter å bli kjent med Gud som en kjærlig Far, sier Ellen, som så smått begynte å snakke med Gud igjen.

– Det var bare noen setninger her og der, for stoltheten min sto fremdeles i veien. Og den gamle konfirmantbibelen min klarte jeg ikke lese i, for den var full av ord som «dig» og «mig», så det ble bare en vond påminnelse om at Gud var vanskelig å komme nær og vrien å forstå seg på, sier Ellen.

GodTV ble derimot en stor oppmuntring.

– Programmene deres skapte en lengsel i meg etter å leve for noe større enn meg selv, sier Ellen, som måtte holde tv-tittingen skjult.

– Ettersom Arne ikke var kristen og var veldig imot kristen tro, turte jeg ikke fortelle ham om det spirende gudslivet mitt.

Kontrakt med Gud

Så en dag innså Ellen at det måtte bli alt eller ingenting.

– Jeg sa til Gud: «Men da må vi lage en avtale. Da må du vise meg at jeg kan stole på deg, og så må det være hundre prosent fra ditt hjerte og hundre prosent fra mitt hjerte. Hvis ikke, er det ingen vits.»

Ellen husker godt sommerdagen i hagen:

– Jeg var helt skjelven. Til slutt sa jeg til Jesus: «Jesus, nå vil jeg tilhøre deg. Kan du komme inn i hjertet mitt igjen og kan jeg få lov å bli din.»

Les om flere møter med Gud her!

I dag er det cirka åtte år siden Ellen begynte å leve med Jesus igjen. Hun er engasjert i menighet igjen og kan ikke forestille seg et liv uten Jesus.

– Det Gud har gjort i livet mitt er fantastisk. Gud har tatt bort sinnet og tristheten min, jeg har fått forsone meg med min egen far og barndom, og jeg har lært å kjenne Gud som en kjærlig pappa som alltid stiller opp for meg. Mannen min godtar troen min og jeg har innsett hvor viktig det er at vi overgir hele livet vårt til Jesus. Når vi våger å gi avkall på behovet for å bestemme over våre egne liv, og overlater kontrollen til Gud, får vi fred og innser dessuten at Gud har mye mer kontroll enn det vi noensinne kommer til å få, smiler Ellen.

Teksten er hentet fra Korsets Seier 37/2016.


HVORDAN BLI EN KRISTEN?

Menneskets gudsforhold er ødelagt ved synden. Alle har syndet og trenger frelse. Bare ved Guds Ånd og Guds ord (Bibelen) kan mennesker få sine øyne åpnet.

Du kan få oppleve Guds grenseløse kjærlighet når du mottar Jesus som din personlige frelser.

Romerbrevet 10:9-10:

«For dersom du bekjenner Herren Jesus med din munn og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist ham fra de døde, skal du bli frelst.»

Bestem deg for å invitere Jesus til å bli din Frelser og Herre, og be følgende bønn:

«Kjære Jesus, jeg takker deg for at du er veien til Gud. Jeg ber deg om tilgivelse for alt jeg har gjort galt. Jeg ber om at du må ta all min synd, og inviterer deg til å bli min Herre og Frelser. Takk Jesus for at du har frelst meg og at jeg nå er født på nytt. Takk for at alle løftene i Bibelen nå gjelder meg.»

Ta kontakt med en lokal kirke for å få mer undervisning om troen din og bli med i et fellesskap som hjelper deg med å leve det nye livet. Vi vil selvfølgelig også gjerne høre fra deg; send oss en mail på post@k-s.no for å fortelle om ditt møte med Gud!

kommentarer