Salt kjøper sentralt bygg i Bergen Kristenliv
– Dette blir ikke bare et menighetshus, men et kulturhus for hele byen, sier pastor Øystein Gjerme. 

 

FORNØYD: Pastor i Salt Bergenskirken Øystein Gjerme sammen med kona Gina Gjerme.

Salt Bergenskirken har, sammen med skipsreder og vinprodusent Dan Odfjell, kjøpt det gamle kinobygget Forum kino eiendom AS for 105 millioner kroner, skriver BT – Bergens Tidende.

Aktørene har pusset opp bygget som ligger på Danmarksplass for 63 millioner kroner og skal fungere som et meninghetshus for Salt og et kulturhus med konserter, konferanser og banketter.

SALT-PASTOR: «Jeg var konfliktsky»

For hele byen

– Det er viktig for Salt Bergenskirken å være synlige, å være i sentrum. Terskelen for å oppsøke kirken skal være så lav som mulig, sier hovedpastor Øystein Gjerme i Salt til Vestlandets største avis.

Han legger til Forum ikke bare skal være et menighetshus for Salt, men et moderne kulturhus for hele byen. Bygget skal ha en flerbruksfunksjon som skal tjene mange formål. 

SALT-PASTOR: «Noe er galt i Pinse-Norge»

Signalbygg

Salt vil eie 75 prosent, mens Odfjell eier 25 prosent. Selgerne er like kjente som kjøperne for kristenfolket. TV Visjon Norge og Kristen Medieallianse (KMA) – som knyttes til avisen Norge idag – har eid bygningen siden 2007.

– Det er et fantastisk bygg. Et signalbygg. Og vi har nå inngått en gullkantet avtale for folket. Dette blir en megakirke og et kulturhus for Bergen, sier Anita Apelthun Sæle, økonomisjef i KMA og Norge idag, til Bergens Tidende.

 

kommentarer