Concept studio shot of Jesus Christ using a digital tablet Nyheter

– Digitaliseringen gir fantastiske muligheter til å nå ut med hva Gud gjør i menneskers liv, sier Jonathan Yngfors til Dagen. Han er gründer og ansvarlig utgiver for nettstedet Vivids.

En tidligere Paradise Hotel-deltager ser inn i kameraet og forteller om hvordan livet før handlet om sex, alkohol og narkotika, og at han til slutt hadde det så ille at han prøvde å ta sitt eget liv.

En ung jente deler at prestasjonskrav og press på skolen gjorde henne så deprimert at hun ikke ville gå ut av rommet sitt, og en gutt forteller at hans søken etter bekreftelse førte til pornoavhengighet.

Alle de tre historiene slutter med et håp, for Gud har vendt mørke til lys. På Vivids nettsted og sosiale kanaler er mange liknende vitnesbyrd.

– Hele tanken med Vivids er å spre oppmuntring om hva Gud gjør i dag. Vi håper at det skal starte en bevegelse der flere unge får opp øynene for hva Gud gjør i deres liv og at de vil dele sine vitnesbyrd, sier Jonathan Yngfors, som startet Vivids for to år siden.

 

Fra idé til høyskole

Ideen fikk han etter han hadde vært på en konferanse i Bethel Church i Redding i California.

– På konferansen opplevde jeg og mange andre mye av Gud. Da jeg kom hjem, var jeg døgnvill så jeg var våken på natten og nøt Guds nærvær. Da fikk jeg også ideen om å samle vitnesbyrd og spre det på nettet.

Men Jonathan ville ikke gjøre noe halvveis. For å bli en bedre kommunikator begynte han på høyskolen i Jönköping. Kunnskapen han fikk der brukte han senere for å utvikle Vivids. Konseptet er enkelt: korte filmklipp med fin grafikk der unge mennesker rett opp og ned deler sitt vitnesbyrd. Og mange vil fortelle, sier Jonathan.

Alle har noe å fortelle

– En del snakker om at kristne ikke er så villige til å dele sin tro, at folk ikke forteller så villig at de er kristne. Har du opplevd det?

– Nei, det har vært veldig lett å få folk til å stille opp. Det kan kanskje være generasjonsforskjeller. Vi retter oss først og fremst til mennesker mellom 16 og 25 år. Vi understreker også at alle har noe å fortelle. Vi blander gjerne det ekstraordinære med det hverdagslige. Det kan handle om at en person har kommet til tro, at noen har blitt helbredet eller om hva Gud betyr i deres liv. Jeg er overbevist om at alle troende har noe å fortelle.

 

Mistet bror

Han er også overbevist om at vitnesbyrd kan utgjøre en stor forskjell i menneskers liv, og mener de kompletterer Bibelen.

– Vitnesbyrd bekrefter det Guds ord sier, og viser at det er sant at Gud er god mot oss. Og når man får høre at noen sliter med noe man selv sliter med så kjenner man seg mindre ensom.

– Hva slags respons har dere fått?

– Vi har fått mye respons, særlig på Instagram Stories der vi låner bort kontoen vår til ulike kristne som spiller inn filmer og forteller hva Gud gjør i deres liv.

Samtidig som han har utviklet Vivids og hørt vitnesbyrd om Guds godhet, har Yngfors selv gått gjennom en tøff periode. Han har sørget over sin bror som døde i ung alder, og i tillegg har han og kona kjempet for å få barn i flere år. Midt i dette har han blitt styrket av å høre andre fortelle om sine bønnesvar.

– Sorgene vi har vært gjennom har påvirket meg, men min tro på Gud har ikke blitt påvirket negativt. Tvert imot faktisk. Både jeg og min kone har virkelig opplevd at Gud har tatt hånd om oss i de vanskelige periodene. Vi tror at Gud er så god. Vi er takknemlig for støtten vi har fått fra vår pastor og andre mennesker.

Det er lett å glemme det Gud gjør

Deler i menigheten

I dag har Jonathan og hans kone Kristine datteren Noomi på ett og et halvt år, noe de ser som et stort bønnesvar. Arbeidet med Vivids har gjort Jonathan mer overbevist om at vi bør bli bedre på å dele alt det gode som skjer i våre liv. Han oppfordrer mennesker til å dele sine vitnesbyrd både på sosiale medier, men også ansikt til ansikt. Selv er han med i Pinsemenigheten i Gränna nord for Jönköping, der vitnesbyrdene har fått en mer fremtredende rolle.

– Alle medlemmer har fått en notatbok og blir oppfordret til å skrive ned det Gud gjør i deres liv i løpet av uka. På søndagene samles vi i grupper og deler. Det er lett å glemme det Gud gjør, og da er det desto viktigere å minne seg selv om det og dele det videre, både på nettet og når vi ses, sier han.

kommentarer