Melodi Grand Prix arrangeres i Tel Aviv Nyheter

Idag ble det klart at Melodi Grand Prix 2019 vil bli arrangert i Tel Aviv. Andre byer, som Jerusalem og Eilat, hadde også søkt om å få være vertskapsbyer for sangkonkurransen som har 200 millioner TV-seere.

– Vi ønsker å takke alle israelske byer som ønsket å arrangere Eurovision 2019. Alle forslagene var eksemplariske, men til slutt bestemte vi oss for at Tel Aviv hadde den beste totalpakken for verdens største musikkbegivenhet, forteller norske Jon Ola Sand, Melodi Grand Prix´ internasjonale leder, i en uttalelse. 

Skikken i Melodi Grand Prix er at vinnernasjonen arrangerer neste års konkurranse. Da israelske Netta Barzilai vant finalen i Lisboa i mai i år, ble det derfor klart at Israel skulle stå som arrangør i 2019. Likevel har over 100 artister signert et brev som oppfordrer til boikott av neste års finale fordi den arrangeres i Israel. 24 av artistene er fra Norge.

Semifinalene blir arrangert 14. og 16.mai, mens selve finalen finner sted 18.mai neste år.

kommentarer