Ville skifte kjønn Samtalen
Forkynner Lisa Bevere (58) følte seg som en mann fanget i en kvinnekropp. 

 

Tekst og foto: Deborah Selbekk Lunde

– Hvorfor ber du så puslete bønner som «kjære Gud, beskytt meg». Du trenger ikke å være redd for djevelen. Det er jo djevelen som er redd for deg!»

Lisa Bevere har begge armene i været. Det store, mørke håret slenger fra side til side rundt de bare skuldrene hennes idet hun svinger seg energisk fra den ene siden av scenen til den andre.

Det er stappfullt i storsalen til Livets Ord denne ettermiddagen. Sverige har, i likhet med Norge, hatt en av de varmeste somrene i manns minne. Solen har stått på hele dagen, og det merkes på temperaturen i møtelokalet. De om lag 3.000 menneskene som fyller lokalet denne ettermiddagen bidrar ikke akkurat til å gjøre luften i rommet mindre tett, men det er ingen som klager. Folk er for opptatt med å lytte til kvinnen på scenen.

Italiensk-amerikanske Lisa Bevere er en anerkjent forkynner og bestselgende forfatter. Den første boken hun skrev, «Out of Control and Loving It», kom i 1994. Siden den gang har hun skrevet over 20 bøker. Sammen med sin mann, John Bevere, leder hun også misjonsarbeidet Messenger International.

– Jeg er handikappet

Til daglig går Lisa med øyeprotese. Lisa har nemlig bare ett ekte øye. Da hun var…

  • Les hele portrettet med en av verdens mest kjente, kvinnelige forkynnere. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg