Anerkjent pastor tok selvmord Kristenliv
Pastor Andrew Stoecklein ble bare 30 år. 

 

Lørdag 25. august mottok kristne over hele USA det tragiske budskapet om at pastor Andrew Stoecklein (30) hadde begått selvmord. Pastoren tok sitt eget liv etter en lang kamp mot depresjon og angst.

Andrew var pastor i megakirken Inland Hills Church i Chino, California. Andrew hadde tatt over som lead pastor for menigheten da hans far døde i oktober 2015.

Ifølge The Christian Post skal Andrew ha utført selvmordet inne i kirken hvor han var pastor. Andrew ble funnet med store skader fredag formiddag, og døde på sykehus dagen etter, lørdag 25. august.

Hjertet mitt gråter.

Andrew etterlater seg kona Kayla og tre sønner.

Andrew ble begravet fredag 7. september. Søndag 9. september ble det avholdt en minneseremoni i menigheten hvor Andrews enke Kayla talte.

Kayla har skrevet en rørende tekst som avskjed til mannen hvor hun forteller at hun ikke var klar over hvor hardt han kjempet mot de mørke tankene. Kayla oppfordrer samtidig kristne verden over til å be for sine pastorer.

LES OGSÅ: Når en kristen begår selvmord. Historien om Thomas Skaar.

Kondolanser verden over 

Etter hans tragiske død har Stoeckleins selvmord utløst en strøm av støtteerklæringer fra fremtredende kristne ledere og andre, deriblant fra mange som ikke kjente ham personlig. Stoeckleins død har også utløst en diskusjon om pastorer og psykisk helse.

– Hjertet mitt gråter. Selvom jeg ikke kjente Andrew personlig, så er han min bror, skrev Miles McPherson, lead pastor i Rock Church i San Diego, California.

Også Kay Warren, medgrunnlegger av Saddleback Church og kona til Rick Warren, har vist sin støtte til Andrews familie. Hun og mannen mistet selv sønnen Matthew til selvmord i 2013 da han var bare 27 år gammel.

– Pastorer er mennesker og kan også lide av psykiske sykdom, skrev hun i en Twitter-melding.

Gjenkjennbart

Ungdomspastor Carl Fredrik Ness fra Zoékirken i Fredrikstad gjenkjenner en del av følelsene som Andrew Stoecklein bar på. På Facebook skriver han at:

«Jeg har selv kjent på følelsen av å være motløs, trøtt og rådvill i livet av å tjene Guds rike. Derfor har jeg har en stor respekt for pastorer som uke etter uke går opp og taler og leder sine kirker. I medgang og motgang. I gode tider og dårlige tider. Pastorer i kjente kirker og ukjente kirker. Det er alltid en lett vei å gå ved kritisere og peke på alt som burde gjøres. Støtt din kirke, støtt dine ledere, tal liv, bring liv og vær liv! Vi mennesker kan være uenige om mye, men la oss sammen finne en vei som er den beste for hans rike!»

Den psykiske og åndelige helsen kristenledere har ifølge Ness blitt veldig undervurdert av en «stay positive»-holdning og at man bare kan bekjenne seg ut av problemene man bærer på.

– Vi trenger hverandre til å leve ut livet i helhet, sier han til Korsets Seier.

I facebookinnlegget tilføyer han et bibelvers fra ‭‭Galaterne‬ ‭6:9-10‬:

«Men la oss gjøre det gode og ikke bli trette. For vi skal høste i sin tid, så sant vi ikke går trett. La oss derfor, mens vi har tid, gjøre det gode mot alle, men mest mot troens egne folk.»

 

 

kommentarer