MMA-mesteren ga livet til Jesus Nyheter

– Å overgi seg er et fremmedord for mange som slåss. Det var det for meg også, sier MMA-utøver Cody Garbrandt.

Han kommer fra en familie med boksere, og han har drevet med bryting og slåssing fra han var liten. Som barn slåss han stadig med broren sin, og ville bli verdens beste.

Jeg grep tak i kniven og fektet mot ham.

Voldsomme slåsskamper

MMA er en fullkontakt kampsport som tillater bruk av både slag og spark. Garbrandt konkurrerer i de største MMA-arrangementene, og han ble mester i sin vektklasse i 2016.

Han vokste opp i Ulrichsville i staten Ohio, i et område med slitte hus og gamle forretningsbygg.

– Men det er en stolthet der også, og det var alltid en fotballkamp eller baseballkamp i en bakgård. Og vi var med og så på da onkelen vår bokset. Det var vanlig for oss, forteller han.

Se Garbrandts vitnesbyrd her.

Han og broren Zach slåss så fort de fikk mulighet, og etter hvert foreslo moren at de skulle begynne på bryting for å få ut energi og lære teknikken. Han fortsatte med bryting, men gikk over til boksing da han var 15 år.

– Broren min var alltid større og sterkere enn meg. Vi slåss mye, og noen ganger ble det ganske voldelig. En gang kom han mot meg, og jeg så på ham at han kom til å slå meg. Vi var på kjøkkenet, og jeg så en kniv som lå i vasken. Jeg grep tak i den og fektet mot ham, forteller han.

Kniven traff broren i fingeren og kuttet helt inn i til benet. Trass i de voldsomme slåsskampene var de bestevenner i hele oppveksten, og en dag reddet Zach livet til broren sin.

Jeg følte at alt var over.

Inn i mørket

Som tenåring ble livet vanskelig for Garbrandt. Han vant statsmesterskapet i boksing, men på videregående tapte han. Han ble også skadet. Uten brytingen hadde han lite å ta seg til, og livet tok en skummel retning.

– Jeg kom i kontakt med feil folk, og det ble mye festing og etter hvert narkotika. Det var veldig mørkt, og jeg følte at alt var over. Jeg hang meg selv, sier han og skjelver i stemmen.

Storebror Zach stormet inn i rommet og reddet brorens liv.

– Han satt hos meg og klemte meg og gråt med meg.

Hendelsen førte brødrene tettere sammen, og de begynte å gå i kirken sammen.

– Det var fint å være der sammen med storebroren min. Vi ble kjent med Herren sammen og lærte å vokse nærmere Ham. Jeg begynte å lese bøker for å bli bedre kjent med Ham og begynte å snakke med Ham hver dag. Gud har båret meg gjennom livet, og han bærer meg fortsatt. Det er en høyere makt som har vært der, og den høyere makten er Jesus Kristus, sier Cody Garbrandt.

kommentarer