Hatrapperen som ble kjærlighetens apostel Reportasjen
Tidligere var han kriminell gangsterrapper og fylt av hat. Nå er svenske Sebastian Stakset så nær opp mot en vekkelsespredikant du kan komme.

 

Tekst og foto: Thomas Øster Berg, Dagen.se

Sebastian Stakset har den siste tiden samlet fulle kirker, blant annet i Gøteborg og Eskilstuna. I sommer besøkte han Norge der han talte i Sarons Dal og på Himmel og Hav. Torsdag denne uken prekte han også i Jesus Church i Oslo.

Den tidligere hiphop-artisten reiser nå rundt for å tale om å bli legt fra indre sår, og har byttet ut selvhat og panikkangst med Jesu kjærlighet.

Nysgjerrige på «Sebbe»

Mange som ikke vanligvis besøker pinsekirken i Eskilstuna, står nå i den tettpakkede køen utenfor kirkens hovedsal. Tenåringer med store gensere og caps, noen romfolk i sine lett gjenkjennelige klær og eldre Frelsessoldater fra nabobyen, er blant de som venter i mengden. Mens de venter blir de tilbudt salte pinner og saft denne lørdagskvelden i den trange og bråkete foajeen.

Ryktet om at den tidligere frontmannen i den kontroversielle gruppen Kartellen er på besøk har spredt seg i Eskilstuna og omegn.

Emma Andersson på 16 år har lest om det på Facebook, og vil sjekke ut Sebastian Stakset. Hun går ikke i kirken til vanlig. Fredrik Äppelgren på 24 år, og 18 år gamle Michelle Brostedt er heller ikke religiøse, sier de. Men de liker musikken, og de er nysgjerrige på hva som har skjedd med «Sebbe Staxx» etter at han har blitt en kristen.

En yngre tenåring i foajeen forteller at han er sammen med lillebroren sin som har begynt å se opp til kriminelle. Derfor har han tatt ham med til kirken.

  • Les hele historien om «Sebbe». Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer