Stuet sammen med Solveig  Reportasjen
En gitar, et piano og en datter er alt Solveig Leithaug trenger for å holde konsert. Ja, og en stue. 

 

Tekst og foto: Ane-Marthe Hop-Hansen

– Vi har tradisjon for å ha stuekonserter et par ganger i året. Det er nært og helt annerledes, sier Leif Ingvald Skaug.

I stua foran ham sitter mellom 50 og 60 mennesker i sofaer og på stoler. Han og kona Michelle har åpnet dørene til huset sitt i østfoldbyen Mysen en augustkveld. Høsten kjennes på bare bein og armer, men Leif Ingvald kan berolige publikum med at det snart blir varmt. Det er tross alt mange i stua deres denne kvelden. Men før konserten er det praktisk informasjon.

– Rømningsveier er ut døra, og så er det de vinduene på sidene og bak her. Toalett er i denne etasjen, og oppe og nede, sier Leif Ingvald før han blir avbrutt av Michelle.

– Det lønner seg ikke å bruke det nede, for det er ikke…ehhh… vasket i dag.

På turné

Når latteren over et uvasket toalett har lagt seg, kommer kveldens artist. Alltid like blide Solveig Leithaug er midt i en turné som startet på Skjærgårdssang i Langesund. Der fikk hun tildelt Fyrlysprisen, en pris som hvert år tildeles en artist som med sin formidling av kristen sang og musikk har vært viktig for menneskers trosliv.

kommentarer