Australias nye statsminister er pinsevenn Samfunn
Scott Morrison er medlem i pinsemenigheten Horizon church. 

 

Tekst: Josefin Linja og Deborah Selbekk Lunde 
Foto: Andrew Taylor 

 

Fredag forrige uke fikk Australia ny statsminister. 50 år gamle Scott Morrison er kristen og medlem i pinsemenigheten Horizon church.

I sin første tale som statsminister talte han varmt om sin kristne tro, og hyller blant annet pastor Brian Houston, grunnlegger av Hillsong. Også baptistpastoren Ray Green og Hillsongs Leigh Coleman ble løftet frem som forbilder.

– Min personlige tro på Jesus Kristus er ingen politisk agenda, sa han i talen.

– Som Lincoln sa, vårt mål er ikke å hevde at Gud er på vår side, men å oppriktig be om at vi får være på hans side.

 Australia er ikke et sekulært land. Det er et fritt land.

Troen tar plass

Morrison forsvarte også troens plass i politikken og nevnte blant annet Desmond Tutu som eksempel på en sterk leder som hadde med seg sin kristne tro i alt han tok for seg.

– Australia er ikke et sekulært land. Det er et fritt land. Det er en nasjon hvor du har frihet til å tro på det du vil, sa han til Daily Mail.

Scott Morrison traff sin kone Jenny i en menighet i Sydney allerede da han var tenåring, og paret giftet seg da han var 21 år gammel.

Lang kamp for barn

Det tok hele 14 år før paret fikk sitt første barn. Scott Morrison, som fylte 50 år i mai, beskriver fødselen av sin første datter som «et mirakel fra Gud».

– Etter 14 år med bitre skuffelser belønnet Gud Jennys trofasthet, og velsignet oss med vårt mirakelbarn, Abbey Rose, har Morrisen uttalt.

Scott Morrison er medlem i Det liberale partiet i Australia, og erstatter sin partikollega Malcolm Turnbull i jobben som statsminister i landet.

Politisk ustabilitet

Morrisen vant med 45 stemmer mot 40 stemmer til den tidligere kabinettlederen Peter Dutton. Nå ventes det at den politiske ustabiliteten i landet vil stige ytterligere.

Morrisen er den sjette statsministeren på mindre enn ti år i Australia. Ingen statsminister har regjert en full mandatsperiode de siste elleve årene.

kommentarer