Reddet av Evangeliesenteret Reportasjen
I 35 år har Evangeliesenteret hjulpet mer enn 25.000 rusmisbrukere. Hanne og Stian er to av dem.

 

Tekst og foto: Marit Joys Wigart

Vår største motivasjon for å jobbe i Evangeliesenteret er at vi vil gi andre den samme muligheten som vi selv fikk, sier Stian Ludvigsen.

Sammen med sin kone, Hanne, leder han Evangeliesenterets kontaktsenter i Osterhausgate i Oslo. Hver uke deler de ut 7,5 tonn mat til byens rusmisbrukere og hjemløse, holder evangeliske møter og hjelper mennesker inn til rehabilitering på Evangeliesenteret.

– Hadde ingen hjulpet oss inn på Evangeliesenteret den gangen vi ruset oss, hadde vi ikke vært der vi er i dag, sier han.

KS-REDAKTØREN TIL EVANGELIESENTERET: – Gratulerer!

Jubileumsfeiring

Vi treffer ekteparet Ludvigsen på Østerbo under årets Landsstevne, som forresten ikke er et helt vanlig Landsstevne, men selve feiringen av Evangeliesenterets 35-årsjubileum. Omkring 5000 personer gjester Østerbo denne solfylte sommeruken der gradestokken kryper over 30 grader. Over 300 campingvogner, telt og bobiler fyller de store utearealene, og hver dag holdes møter både for barn, ungdom og voksne. Et høydepunkt er at en stor skare tidligere beboere har kommet for å feire og fortelle sine historier under den store markeringen lørdag kveld.

– Jesus og Evangeliesenteret reddet livet mitt, er en fellesreplikk for mange.

Mirakler

Verken Hanne eller Stian kan si at det var noe i barndommen deres som tilsa at de skulle bli rusmisbrukere. Hanne hadde en god og trygg oppvekst. Moren var kristen, faren ikke, men morens tro og bønneliv gjorde at Hanne tidlig fikk se Guds mirakler når moren ba for mennesker. Hanne var dessuten en ivrig tilhenger av søndagsskolen, og leste flittig i Bibelen.

– Du skulle ha sett barnebibelen min, ler hun.

– Den var helt tynnslitt, for jeg leste så mye i den. Jeg syntes den var så spennende!

At hun og Stian begynte med rus i tenårene, handlet mest om at de var på feil sted til feil tid, og fikk venner som ruset seg.

Vil du lese hele reportasjen fra Østerbo? Bli abonnent i dag ved å klikke her!

kommentarer