Gratulerer! Leder
Gjennom 35 år har Evangeliesenteret hjulpet 30.000 mennesker med sine rusproblemer. Det bør feires!

 

Anne Gustavsen er daglig leder og ansvarlig redaktør i Korsets Seier

Korsets Seier gjorde det første intervjuet med det nyfrelste ekteparet Lise og Ludvig Karlsen da de hadde blitt radikalt frelst og løst fra rusmisbruk. En hel slektsvekkelse blant de reisende i Norge omfattet flere hundre personer som fikk helt nye liv, og mange av de nyfrelste dro snart ut på landeveien igjen, denne gangen som evangelister og predikanter.

Ekteparet Karlsen fant sin tjeneste blant alkoholiserte venner, og Korsets Seier var også der da de to åpnet det første «rehabiliteringssenteret» i sin egen garasje og deretter når det første senteret så dagens lys på Roa. Derfra tok det av. En hel hær av tidligere belastede mennesker ble samfunnsbærere og livreddere!

Ingen visste i den spede begynnelse at Evangeliesenteret skulle skrive norgeshistorie med sin utrolige innsats for landets utslåtte og dermed også sette Pinsebevegelsen på kartet som en bevegelse som også har et sosialt engasjement for mennesker i nød. Fra mange menigheter ble det rekruttert helhjertede og dyktige arbeidere til sentrene og gode samarbeid ble opprettet.

Evangeliesenterets rehabiliteringsresultater er oppsiktsvekkende.

Anne Gustavsen - ansvarlig redaktør i Korsets Seier

Ludvig Karlsen fikk både Kongens fortjenstmedalje og begravelse for statens regning, for sin samfunnsinnsats. Bildet av Ludvig som nasjonal-helt lyser på halen til et av flyselskapet Norwegian sine fly.

Evangeliesenterets rehabiliteringsresultater er oppsiktsvekkende sammenliknet med andre institusjoner. 30.000 har fått hjelp med en helbredelsesprosent på 75. 94 prosent sier de er fornøyde med behandlingen. Det er fantastiske tall som forteller at evangeliet, sammen med god omsorg og faglig hjelp, har kraft til å sette mennesker fri og gi dem en helt ny framtid. Det er grunn til å feire!

Gjennom årene har skeptiske røster reist seg i hopetall mot rehabilitering basert på evangeliets kraft og man har hatt kritisk søkelys på virksomheten gjennom årene. Evangeliesenteret har måttet kjempe mange kamper for økonomisk støtte, samtidig som de har nektet å si nei til en eneste utslått som banker på døra deres, også når de har måttet betale hele regningen selv.

35 års-jubileet kunne vært feiret med brask og bram med samfunnstopper, politikere og presse. I stedet valgte man en lavterskel-markering for senterets venner, tidligere og nåværende beboere og stevnedeltakere under avslutningshelgen av årets sommerstevne. Der talte først og fremst de sterke vitnesbyrdene sitt tydelige språk om forvandlede liv. Det er de 30.000 som har fått sine liv totalt forvandlet, som er Evangeliesenterets kronjuveler.

Vi er stolte og takknemlige for Evangeliesenteret. Og vi håper at vi som pinsebevegelse og lokalmenigheter rundt i landet enda sterkere vil bidra til å gjøre jobben så lett som mulig for dem, ved å tilby rusfrie og trygge fellesskap der det er enkelt for nyrehabiliterte rusmisbrukere å finne et åndelig fellesskap, venner som hjelper dem å holde seg på veien, samt en meningsfylt tjeneste der de kan bidra for å hjelpe andre.

Korsets Seier gratulerer!

kommentarer


Anbefalte innlegg