Død sønn ble levende Samtalen

Andrew Wommacks sønn døde av en overdose. Så våknet han. 

 

Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen
Foto: Kent Andersen

– Du trenger ikke be Gud om tilgivelse for syndene dine! Hvis frelsen avhenger av at vi bekjenner hver eneste lille synd før vi dør, vil ingen bli frelst. Da Paulus og Silas var i fengslet, spurte fangevokteren hva han skulle gjøre for å bli frelst. De svarte ikke at han måtte bekjenne syndene sine. De svarte at han skulle tro på Jesus!

Andrew Wommack står på scenen i Filadelfia, Kristiansand. Han taler rolig med texansk aksent, har svarte cowboystøvler og beltespenne med sin egen logo på. I salen sitter 1.000 mennesker og lytter. I en side-sal i kjelleren sitter rundt 100 til og ser på direkteoverføring. Wommack sier han har alt i Jesus; frelse, helse og velstand, og han vil at de fremmøtte skal forstå at de også har det.

«Aldri» syk

Dagen etter sitter predikanten i tredje etasje i Filadelfias lokaler og forkynner for journalisten det samme som han har gjort til millioner på radio siden 1976 og TV siden år 2000: På samme måte som Gud skapte alt Adam og Eva trengte før de trengte det, har han forutsett hvert eneste behov hvert eneste menneske noen sinne kommer til å ha. Han har sørget for alt menneskeheten trenger, og når vi får et behov trenger vi ikke be Gud og vente på at han skal svare. Vi skal bare hente det ut. Han mener at troende ikke skal komme gråtende til Gud og fortelle ham om sykdommen som har rammet dem, de skal gå til sykdommen og fortelle den om Gud.

ANITA NYMOEN GJERLAUG: Over legen

Selv taler han imot sykdom i sin egen kropp. Han forteller at hans 69 år gamle kropp har vært syk to ganger på 50 år, og det var på grunn av «dumheter», som å tale på 81 møter på to uker.

– For noen måneder siden skulle jeg skru opp et lokk på en boks, og kjente at jeg fikk vondt i hånda. En lege ville sikkert sagt at det var leddgikt, men jeg talte til sykdommen og kastet den ut i Jesu navn. Så åpnet jeg det lokket 100 ganger, sa han under helbredelsesseminaret i Kristiansand lørdag formiddag.

Han er like skråsikker på tomannshånd, det vil si vi er fire: Kona hans, Jamie, sitter i den andre enden av rommet, og Wommacks nærmeste medarbeider sitter rundt bordet sammen med oss.

Vil du lese hele portrettintervjuet? Bli abonnent i dag ved å klikke her!

kommentarer


Anbefalte innlegg