Stuttgart - 26 Januar: Bill Hybels Hovedsak

– Til alle kvinnene som har stått fram: Vi er lei oss for at vi har gjort dette enda verre for dere, sa Missy Rasmussen til Willow Creek Community Church onsdag kveld. Hun er eldste i menigheten, og var blant de som kom med en uttalelse da det i går ble klart at hele eldsterådet som overtok etter at Hybels trakk seg som pastor i april, nå også trekker seg fra sine verv i Willow Creek.

 

Beklaget

Hybels trakk seg i april, seks måneder før han skulle pensjonere seg, etter at flere kvinner fortalte at den anerkjente pastoren hadde kommet med seksuelle tilnærmelser.

Anklagene mot Hybels går helt tilbake til 1980-tallet. For fire år siden fortalte en kvinne det daværende eldsterådet at hun hadde hatt en affære med Hybels. Pastoren benektet forholdet, og da eldsterådet stilte kvinnen flere spørsmål sa hun at hun hadde løyet.

Senere kom det fram at flere kvinner som var ansatt i kirken hadde opplevd å bli seksuelt trakassert av Hybels. Eldsterådet satte da i gang en egen etterforskning av saken. I tillegg ansatte de en utenforstående advokat som gjorde egne undersøkelser og vurderinger. Både eldsterådets og advokatens etterforskning kom til konklusjonen at Hybels var uskyldig.

Vi har ingen grunn til å ikke tro på dere.

 

Nye beskyldninger

Menighetens øvrige medlemmer fikk først vite om beskyldningene i mars i år, da noen av kvinnene delte sine historier i avisene The Chicago Tribune og Christianity Today.

Menighetens eldsteråd og øvrige pastorer sto på Hybels side da han fortalte menigheten at kvinnene løy, og at han var uskyldig.

I helga sto en ny kvinne fram i New York Times og fortalte om pastorens upassende oppførsel da hun jobbet for ham. Dette førte til at pastor Steve Carter på søndag offentliggjorde at han fratrer sin stilling i Willow Creek. I går valgte altså hele eldsterådet å gjøre det samme.

I sin tale i går sa Missy Rasmussen til kvinnene som har stått fram:

– Vi har ingen grunn til å ikke tro på dere. Vi er lei oss for at våre første uttalelser var så ufølsomme, og at vi forsvarte Bill. Vi formaner Bill til å innrømme sin synd og beklage offentlig.

Hun sa også at lederskapet i menigheten var forblindet av Hybels, og det ødela deres dømmekraft.

– Vi vet at Willow trenger en ny start, og vi vil alle trekke oss for å gi plass til et nytt lederskap.

 

 

 

 

 

kommentarer


Anbefalte innlegg