Over legen Samtalen
Da fosteret fikk påvist Downs syndrom, ignorerte Anita Nymoen Gjerlaug (37) overlegens anbefaling.

 

Tekst og foto: Karl Andreas Jahr

– Det var en følelsesmessig berg- og dalbane.

Den Oase-aktuelle sangeren og taleren Anita Nymoen Gjerlaug (37) tar oss med tilbake i tid, til hennes andre graviditet. Sammen med ektemannen, tidligere redaktør i Korsets Seier, Lars Christian, hadde Anita akkurat rukket å komme hjem etter tre måneders opphold i Bethel Church i Redding, California.

Hun beskriver oppholdet som fantastisk inspirerende, men da de kom hjem ventet en sjokkbeskjed. Etter en rutinesjekk på sykehuset fant legene ut at det var noe alvorlig galt med fosteret. Den vesle gutten viste seg å ha en livstruende hjertefeil og Downs syndrom.

– Det var uvirkelig. Jeg bare … jeg husker at den første følelsen var frykt. Så kom spørsmålene: Hvordan skal vi greie dette? Hvordan blir livet vårt nå?

– Føltes det ufortjent? 

– Jeg tenker nok at det er mye i verden som er verre enn å få et barn som trenger ekstra oppfølging, men et eller annet sted hadde det sneket seg inn en tanke om at hvis man bare lever rett og tar gode valg så blir man spart for de store vanskelighetene her i livet. Jeg har nok aldri fått det forkynt direkte, og i Bibelen står det jo ikke, men allikevel kunne jeg kjenne på mange spørsmål overfor Gud.

Vil du lese hele portrettintervjuet? Bli abonnent i dag ved å klikke her!

kommentarer


Anbefalte innlegg