Når «ingen kommentar» alltid blir kristnes svar Nærbildet
Lars Akerhaug mener kristenledernes medieskepsis forsterker bildet av kristne miljøer som lukkede.

 

Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen

– Du skrev nylig en kommentar på nettstedet medier24.no der du kritiserte kristne ledere for å gå i dekning som skremte høns når de kommer i medienes søkelys. Hva mener du med det? 

– Jeg forsøker å beskrive en kultur som er ganske utbredt i kristne miljøer. Mange i disse miljøene er veldig skeptiske til medier. Mitt inntrykk er at denne holdningen gjør seg mer gjeldende i konservative miljøer enn liberale, men det er bare en følelse jeg har, og ikke noe jeg kan bevise. Men som journalist møtes man med frykt og skepsis i de kristne miljøene. Noen ganger kan det være gode grunner til det, men jeg tror det er en dårlig strategi fra kristne ledere å låse seg i møte med medier.

– Men kristne opplever ofte at mediene har en kritisk undertone når de omtaler kristne miljøer. Hva tenker du om det? 

– For meg som journalist er det viktig å behandle kristne miljøer likt som alle andre jeg intervjuer. Jeg tror man bør bestrebe…

Les Lars Akerhaugs betraktninger om kristenledernes «taushet» i papirutgaven av Korsets Seier. Bli abonnent i dag ved å klikke her!

kommentarer