Dristig karismatikk Reportasjen
Tross mye kritikk fra offentligheten våger Oase fortsatt fokusere på ånd, kraft og det uvisse. 

 

– Vi må våge å gi Gud rom, sier Roy Godwin før åpningsmøtet til årets Oase i Fredrikstad.

I 18 år har han ledet bønnesenteret Ffald-y-Brenin Trust ute på den walisiske landsbygda i tospann med kona Daphne. Å overta senteret var en troshandling der han valgte å si fra seg et lukrativt jobbtilbud for å flytte ut på landsbygda.

Pilegrimsleder

– Gud sa til oss: Jeg vil at dere skal dra dit. Det var grusomt for oss, vi ville ikke det. Vi besøkte stedet og forsto at dette ikke var noe for oss. Men Gud sa at det var hit han sendte oss, forteller han.

Øyeblikket etter de takket ja, omtaler han som fantastisk.

– Det var som om himmelen åpnet seg og vi ble velsignet. Vi ante ikke hva vi skulle gjøre, men Gud ga oss alt vi trengte. Pengene kom og vi ble gitt alt annet vi trengte – noen ganger på utrolige måter.

ANITA NYMOEN GJERLAUG: Over legen

Siden har tusener av nysgjerrige, søkende kristne reist til denne ombygde gården oppe i åssiden. De kommer for å møte Hans håndgripelige kraft og den konkrete tilstedeværelsen av helbredelse og kraft. Over 23.000 personer drar dit årlig, deriblant mange nordmenn.

Tidligere har Godwin vært knyttet til nykarismatiske miljøer som Veien og Bønnesenteret i Levanger. I sommer er han én av hovedtalerne på Oase.

Plass til ettermøte

I kveld er Godwin hovedtaler, men først er det tre kvarter med lovsang. Etter talen har de ingen hast med å få avsluttet møtet. Både han og musikerne tar seg god tid, eller som Godwin uttrykker det: «Gi Gud rom».

– Løft nå opp hendene i takknemlighet og glede til Han, innleder han ettermøtet.

Vi ønsker at Gud skal få større plass i livene våre.

Anders Skarpsno - Lovsangsleder

Hendene løftes. Noen ber ut på norsk. Andre mumler i tungetale. Et karismatisk møtes klassiske sluttfase er i gang.

Koble med Gud

Til kanal 10 må lovsangsleder Anders Skarpsno forklare «hvorfor dere har så mye lovsang her på Oase sammenlignet med andre stevner».

– Hele grunnlaget for å samles her i Fredrikstad er jo å søke Gud i fellesskap. Vi ønsker at Gud skal få større plass i livene våre. Bønn og lovsang er nettopp det som kobler hjertene våre til Gud.

Skarpsno forklarer videre at dette gjør oss rede til resten av møtet.

– Når vi hører forkynnelse som utfordrer oss så er hjertene våre påkoblet. Vi er åpne for det Gud har for oss.

Les hele artikkelen, der pinsevenner skryter av Oase! Bli abonnent i dag ved å klikke her!

kommentarer