«Dette er ditt folk» Magasin / Samtalen
Frie venner-leder Kjell Ohldieck (60) blir kalt både formell og forfengelig, men bak det pertentlige ytre brenner et hjerte for å bygge Guds rike.

 

Tekst og foto: Anne Gustavsen.

 

Joda, jeg er nok kanskje litt opptatt av å se ordentlig ut, ler Kjell Ohldieck beskjedent, og bekrefter utsagnet ved å stille stilig og passe formelt antrukket til intervju med Korsets Seier i De Frie Venners kontorer i Drammen. Han ser kanskje mer ut som en forretningsmann enn predikant og kristenleder. Men det er sistnevnte han har viet et helt liv til.

– Jeg har visstnok skumle øyne også, men «myk sørlands-r», så det balanserer vel ganske bra, ler han.

Kaffe, snacks og kaldt drikke disker han opp med, mannen som for bare noen dager siden ble valgt til leder for Misjons- og hjemmeutvalget i De Frie Evangeliske Forsamlinger (DFEF), under landsmøtet på Solstrand leirsted, med 100 prosent oppslutning.

Fasinerende reise

Han tar over roret midt i en spennende tid hvor De frie har begynt en fasinerende reise mot Pinsebevegelsen…

 

Vil du lese hele portrettintervjuet?

Bli abonnent i dag: KLIKK HER

kommentarer