Hillsong-pastor åpnet Evangeliesenterets Landsstevne Hovedsak
– Hvordan kom Josef seg gjennom all motgangen? Det var tema da leder for Hillsong Norge, Jostein Krogedal, talte på åpningsmøtet på Østerbo.

 

Tekst og foto: Marit Joys Wigart

 

– Jeg føler meg hjemme i møte med Evangeliesenteret, fortalte Krogedal til de omkring 1000 menneskene som var samlet i Østerbohallen søndag kveld.

Krogedal har selv tidligere jobbet med rusavhengige og la ikke skjul på at arbeidet fremdeles ligger hjertet hans nært.

– Jeg ble invitert til å tale på Evangeliesenterets kontaktsenter i Oslo i vinter, og det var en fantastisk kveld med sterkt fokus på Jesus. Jeg skulle gjerne ha jobbet i Evangeliesenteret. Jeg vet at Gud har kalt meg til noe annet, men jeg elsker virkelig dette arbeidet. Og hvis Evangeliesenteret skulle trenge vår hjelp i Hillsong, ønsker vi å bidra, sa han til en begeistret forsamling.

Noen ganger må vi si til fortiden vår: Fred over ditt minne!

Fra nederlag til seier

Det var første gangen Krogedal talte under Evangeliesenterets Landsstevne. I talen satte han fokus på Josef fra Bibelens gamle testamente. Motgangen Josef møtte underveis, før han fikk se Guds drømmer for livet sitt oppfylt, og fem prinsipper som var med på å føre ham gjennom motgangen: Josef hadde en sterk bevissthet om sin identitet i Gud, han tilga sine overgripere, han tok imot mulighetene som bød seg, han var villig til å tjene, og han holdt fast på drømmene Gud hadde gitt ham.

–Josef bevarte hjertet sitt hele veien, og da han til slutt var blitt leder i faraos hus, og brødrene hans kom til ham, så han dem inn i øynene og tilga dem. Jeg tror ikke vi kommer videre hvis vi ikke tilgir. Noen ganger må vi si til fortiden vår: Fred over ditt minne! For å komme inn i det nye, må vi legge det gamle bak, oppmuntret Krogedal.

Godt mottatt

Daglig leder i Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen, var takknemlig etter kveldens åpningsmøte.

– Det var fantastisk flott forkynnelse av Jostein. Veldig illustrerende og forståelig. Han talte klart og tydelig om hvordan omstendigheter ikke skal hindre det som er Guds tanke for et menneske. Og selv om det noen ganger kan se ut som om alle omgivelser taler i mot det som egentlig er Guds hensikt, så er det viktig å leve med en hensikt som peker fram til den egentlige Guds hensikt som ligger lenger fram, sa Eriksen.

I tillegg delte beboerne sterke vitnesbyrd under møtet, og Sentermusikken ledet i lovsang.

Jeg tror både de i salen og de på tv fikk møte Gud i kveld.

– Det var kjempeflotte vitnesbyrd og sang i kveld også, og endel kom fram til forbønn i ettermøtet. Så jeg tror både de i salen og de på tv fikk møte Gud i kveld, sier Eriksen som er forventningsfull til årets Landsstevne og jubileumsfeiring, som bare så vidt har begynt.

– Vi har bedt om at vi skal få oppleve at skikkelige jubileumsstevne, der mange blir frelst, helbredet, utfridd og får møte Jesus. Så jeg har tro til Gud at det skal skje mange fantastiske ting i løpet av denne uken, sier Eriksen.

 

Evangeliesenterets Landsstevne på Østerbo varer frem til søndag 29. juli.

kommentarer