Sarons dal gir vekk tv-kanal Kultur
I går var det kroken på døra for Troens Bevis tv-kanal Miracle Channel. Fra nå av flyttes tv-arbeidet over til Miracle Connect med hovedkontor i Stockholm.

 

Tekst: Anne Gustavsen
Foto: Sarons Dal

Det var i kveldsmøtet torsdag i sommerstevnet i Sarons Dal at nyheten om å legge ned Miracle Channel ble annonsert. Miracle Channel har vært synonymt med misjonsarbeidet til Troens Bevis i mer enn 20 år. Den norske misjonsorganisasjonen Troens Bevis Verdensevangelisering var først ute med å sende kristne tv-program til Midtøsten..

– Stafettpinnen ble gitt til den nye organisasjonen som vil videreføre arbeidet. Troens Bevis vil satse enda mer på nasjonale evangelister, brevskoler og kampanjer, sier stevneleder og styreformann Sten Sørensen, til Korsets Seier.

Vi tror det er tid for bakkemannskapet.

Overflødig

Rune Edvardsen forklarer beslutningen med at det nå er mange kristne tv-kanaler i Midtøsten. Misjonslederen tror tiden er inne for å følge opp mennesker som i 21 år har hørt forkynnelsen på tv.

– Jeg drømmer om hundrevis av lokale misjonærer i nedslagsfeltet til Miracle og andre kanaler. Der ønsker vi å gå inn med de midlene som nå blir fristilt. Vi tror det er tid for bakkemannskapet til å plukke frukten opp og plante nye menigheter, sier Edvardsen til avisen Dagen.

Færre givere

Kanalen, som ifølge misjonsorganisasjonen når over 400 millioner seere i Nord-Afrika, Midtøsten, Den persiske gulf, Europa og Nord-Amerika, skal nå ledes av Barty Shokralla. Han har vært administrerende direktør for kanalen siden 2004.

De siste tre årene har Miracle Channel mistet 400 støttepartnere. I 2015 hadde kanalen 1400 partnere, i år har den 1000. Dette er i hovedsak norske givere. Når Miracle Channel blir til Miracle Connect 3. august, vil giverne måtte ta stilling til om de vil fortsette å støtte tv-arbeidet.

Bildet viser styreformann Sten Sørensen og Miracle Channels leder siden 2004, Barty Shokralla.

 

kommentarer