Ny leder i De frie venner Kristenliv / Nyheter
Kjell Ohldieck overtar som leder for Misjons- og hjemmeutvalget i DFEF.

 

Sist uke hadde De Frie Evangeliske Forsamlinger (DFEF), også kjent som De frie venner, sitt landsmøte i forbindelse med sommerstevnet på Solstrand Camping ved Lindesnes.

Der ble Kjell Ohldieck valgt som leder for Misjons- og hjemmeutvalget i DFEF. Det betyr at Mjøndalen-mannen er De frie venners øverste leder i Norge.

LES OGSÅ: – Den beste U-festivalen noensinne

Ohldieck var tidligere misjons- og hjemmesekretær i bevegelsen. Den stillingen er nå borte, og Ohldieck tar over etter Haldor Aasebø i den nye, lønnede stillingen. Dermed får han også ansvaret for å lede samtalene med Pinsebevegelsen om tettere samarbeid mellom de to bevegelsene.

På DFEFs landsmøte ga ledelsen i De frie venner også en statusoppdatering på samtalene om et tettere samarbeid med Pinsebevegelsen. Helt siden 2014 har DFEF og Pinsebevegelsen drøftet et tettere samarbeid, og i 2016 kom de to bevegelsene med en felles pressemelding der det het at de «oppfatter tiden som moden for å sette mål om å arbeide mot en felles framtid».

Noen synes prosessesen går litt for tregt, mens noen synes vi må bruke nødvendig tid på den.

Kjell Ohldieck - leder for Misjons- og hjemmeutvalget i DFEF

– Det er en prosess som går sin gang, sier Ohldieck til Korsets Seier.

– Noen synes prosessesen går litt for tregt, mens noen synes vi må bruke nødvendig tid på den, legger han til.

Ohldieck har de siste årene fungert som rektor for LEV Bibelskole, som i fjor flyttet fra Drammen til Kristiansand. Skolen er en del av DFEF-fellesskapet, men samarbeidet fra 2015 til 2017 med pinsemenigheten Hillsong. Etter flyttingen til Kristiansand har skolen samarbeidet med pinsemenigheten Filadelfia, Kristiansand.

kommentarer