Anonym taler på Hedmarktoppen under hemmelig navn Hovedsak
Mandag kveld talte «Lynn Combs», som ikke er hennes egentlige navn, på Hedmarktoppen.

 

– Du kan ikke leve på et ti år gammelt ord fra Gud til deg, sier Lynn Combs.

– Et nytt Guds ord er klart til deg hver dag, forteller den mystiske kvinnen fra scenen.

Ordknapt

Deltagerne vet nemlig ikke mye om denne taleren som Korsets Seier bevisst har tatt bilde av bak stolpen:

«Lynn regnes som en spesielt inspirerende kvinne som har sagt seg villig til å tjene Herren hele livet og uansett hvor det trengs. Hun har jobbet i Europa og Midt-Østen de siste 20 årene. Velkommen til et seminar som motiverer og skaper forståelse og bevissthet om dagens situasjon.»

Mer står det ikke om en av hovedtalerne på nettsiden til årets sommerstevne på Hedmarktoppen. Mandag kveld talte hun til en nærmest fullsatt sal.

Tidlig motstand

Der fortalte hun om en hjerteskjærende barndom i USA der moren var suicidal og i ubalanse. Det stod i kontrast med hennes trygge far som fylte seg selv med Guds ord hver dag.

Lynn valgte å følge sin fars vei. Siden har tatt kallet lenger. Mye lenger. Det har også ledet henne inn i et liv med stor risiko, noe som forklarer viktigheten av å bevare anonymiteten.

Etter opplæring og utrustning via Ungdom i Oppdrag har hun reist verden rundt; Midtøsten, Europa og andre plasser hvor kristen tjeneste har en høy pris.

Store deler av hennes familie – hennes besteforeldre og hennes onkler og tanter – trodde ikke på henne. De mente hun kastet bort livet og talentene sine.

Verdt prisen

– De har rett, nærmest roper hun fra scenen mens hun veiver med en knyttet høyrehånd.

– I verdens øyne mistet jeg alt. Men jeg har fått så mye mer. Jeg har fått være med å lede hundrevis av mennesker i Jesus. Jeg har fått være med å sette demonbesatte mennesker fri og folk har rullesko har gått. Jeg har sett Guds kraft på nærthold så mange ganger og på mange ulike måter.

Fra scenen understreker Lynn at dette er tilgjengelig for oss alle, og at dette er vårt kall. Spørsmålet er om vi vil; det vil nemlig koste alt, utfordrer den amerikanske misjonæren. Hun henviser til at nesten alle disiplene til Jesus ble drept fordi de fulgte mesteren. Resultatet var likevel at Guds ord spredte seg fra England i vest via Simon til India i øst via Thomas.

– Men når jeg ser inn i øynene til mennesker som har fått blitt kjent med jesus og sier «hvis ikke du hadde kommet, så hadde vi ikke visst». Da vet man.

 

kommentarer