En kirke som har mer enn nok Hovedsak / Kristenliv


– Hvordan kan vi være en kirke som det er umulig å ignorere? Spurte Hillsong-pastor David Hasseløy i åpningen på årets sommerstevne på Hedmarktoppen.

Tekst og foto: Anne Gustavsen

Etter en gedigen pangstart for alle generasjoner fredag ettermiddag, var det Hasseløy som satte tonen i stevnet med å utfordre til et større blikk på hva kirken kan bety i en tid som dette.

Mistet aldri drømmen

Ved hjelp av historien om Josef og hans integritet under alle forhold; da brødrene ville ta livet hans, da han ble solgt som slave, da han ble løyet på og kastet i fengsel, så mistet Josef aldri drømmen Gud hadde gitt ham om at alle folkeslag en dag skulle bøye seg for hans makt. Til slutt var det han Farao viste til da hele verden sto overfor en fryktelig hungerskatastrofe. Josef ble redningsmannen.

– Han hadde mer enn nok, når andre manglet alt, sa David Hasseløy, og inspirerte til å tenke det samme om hva våre menigheter skal være i en tid med åndelig mørke og der kristne verdier og levesett trues, der mennesker lider av ensomhet, flyktninger banker på våre dører og tenåringer strever med identitet og prestasjonspress.

Må se det usynlige

Han spurte om hvordan vi kan bygge fellesskap som kan ha mer enn nok når det ikke finnes noe i verden. Han pekte på hva som må karakterisere en kirke som ikke bare tenker på seg selv eller den nåværende generasjonen.

– For å bli en slik kirke må vi be om å få se det usynlige, det som Gud ser for vår tid. Da kan vi bli en kirke som det ikke er mulig å ignorere. La oss spørre Gud om hjelp til å forstå hva vi ser og handle på det. for det andre må vi være tro mot det bildet Gud har vist over tid, selv om fjell reiser seg foran oss. I ventetiden lever vi med karakter og integritet i alle sesonger, sa Hasseløy.

Vi er velsignet for å være til velsignelse

Kirke med overflod

Til slutt pekte Hasseløy på viktigheten av å drive menigheter med en høy hvorfor-faktor.

– Vi må bygge bærekraftige menigheter som varer ikke bare for vår egen generasjon, men at vi bygger tak som kan være neste generasjons gulv, sa Hasseløy.

– For å være en kirke som har mer enn nok må vi ha fokus på Jesus, ikke oss selv, og ha Gud som kilde og være avhengig av Ham. Da vil vi ikke mangle noe, selv når vi går gjennom mørke tider. Vi er velsignet for å være til velsignelse, påpekte Hasseløy. Slik Josef ble en frelser for sin tid, kan kirken være et sted med overflod til den tid vi lever i, konkluderte Hasseløy.

Sommerstevnet fortsetter i helgen og fram til onsdag med blant annet  Egil Svartdahl, Terje Hegertun, Andreas Hegertun, Øystein Gjerme og flere på talerstolen. flere hundre barn er med på barnas sommerfestival og en rekke tenåringer har egne samlinger under stevnet. Det er utekonserter og mange aktiviteter ute på stevneplassen. Søndag formiddag blir det torgmøte i Hamar sentrum der Egil Svartdahl taler.

 

kommentarer