FORFATTER: Alexis Lundh er leder for heltfri.net. Samfunn

Tro & Medier møtte Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold i debatt på TV2 Nyhetskanalen i dag.

Av: Ane-Marthe Hop-Hansen
Foto: KS Arkiv

– Ideologien som ligger til grunn for Pride er problematisk. Hvilke lange konsekvenser har det for samfunnet vårt hvis vi totalt oppløser alle normene, spurte Alexis Lundh fra Tro & Medier da han møtte Ingvild Endestad fra Foreningen for kjønns-og seksualitetsmangfold (FRI) til debatt.

 

– Vet best selv

Den kristne Medieorganisasjonen Tro og Medier jobber for kristen tro og gode verdier i mediehverdagen, og Lundh leder deres arbeid med å spre kunnskap om pornoens skadelige virkninger.

– Hva er konsekvensen av at alle kan definere sitt eget kjønn ut fra eget ønske, spurte han i debatten på TV2 Nyhetskanalen.

Han pekte også på viktigheten av rammer og grenser når kjærligheten skal håndteres.

Endestad svarte med at hver enkelt må kjenne på sine egne seksuelle grenser.

– Vi mener folk vet best selv, og folk klarer å sette grenser i et samfunn der det er åpenhet for alle, sa hun.

 

Andres kjærlighet blir ikke ødelagt av at vi går i Pride-parade.

Bekymret for holdninger

Lundh uttrykte en bekymring for at regnbueflagget, symbolet for LHBTI-bevegelsen, har fått så stor makt at det skal være definisjonen på kjærlighet.

Endestad på sin side uttrykte bekymring for at slike holdninger er skadelige for mangfoldet.

– Du vil presse alle inn i en mal, i motsetning til oss andre som mener at alle kan leve slik de vil. Andres kjærlighet blir ikke ødelagt av at vi går i Pride-parade, sa hun.

Lundh sa også at det er et vanskelig tema å ytre seg om og at han i sitt arbeid møter ungdommer som har det vanskelig fordi de ikke vet hvilket kjønn de er.

 

Det var vanskelig å formidle det jeg hadde å si.

– Krevende debatt

Etter intervjuet la Lundh ut en video på Tro & Mediers Facebookside der han sa at det var en krevende debatt.

– Det var uventet at jeg synes det var så vanskelig å formidle det jeg hadde å si.

Samtidig uttrykte han at det var en lærerik erfaring.

– For meg var dette en god læring. Dette er en tematikk vi ønsker å si noe om, og det er en tematikk vi skal jobbe videre med og tilegne oss mer kunnskap om, først og fremst fordi vi har kjærlighet til mennesket, for det er noe vi absolutt er kalt til å ha.

 

Vi har tatt en posisjon og fått en rolle.

Mest lest på NRK

Lundh var invitert til debatten med bakgrunn i en kronikk han skrev på NRK Ytring. Der uttrykte han bekymring for foreningens ideologi som han mener kan være totalitær, styrt av «er du ikke med oss, er du mot oss»- prinsippet.

Han pekte også på at FRI er kritisk til straffelovens § 317 som beskytter mot «kjønnslige skildringer som virker støtende eller på annen måte er egnet til å virke menneskelig nedverdigende eller forrående.»

«Når samfunnet heiser regnbueflagget støtter det samtidig en seksualisering av samfunnet, og det er ikke en hyllest til kjærligheten», skrev han.

Kronikken er en av de mest leste på NRK på lenge, noe Lundh også kommenterte i videoen han la ut på Facebook.

– Vi har tatt en posisjon og fått en rolle i dette, og vi ønsker å fronte evangeliet og kjærlighet, tydelighet og raushet, men ikke vike på hva vi tror på, sa han.

kommentarer