Misjonærenes gravplass Reportasjen
Sekularismen. Katolisismen. Islam. Fire norske pinsevenner har tatt imot den ultimate misjonsutfordringen. 

 

– Jeg har så mange spørsmål, sier Koroush.

Han blir avbrutt av Ali, som også er fra Iran.

– Ja, særlig til dagens tema.

Iranerne og afghaneren Daniel, som byttet navn etter at han ble kristen, går regelmessig på bibelskolen til Jesus2Europe. Den avholdes i leiligheten til misjonærparet Arvid og Mai-Linn Aasen, og ledes i dag av Stine Hølleland. Fredag formiddag deler hun om identitet i lys av kristen tro.

Iranere er vanligvis gode i engelsk, i motsetning til afghanere. Koroush oversetter derfor Stines engelske undervisning til farsi slik at Daniel inkluderes.

Artikkelen fortsetter under. 

UKENTLIG BIBELSKOLE: Hjemme hos misjonærparet Arvid og May-Linn Aasen studerer de tidligere muslimene og flyktningene Ali, Koroush og Daniel kristen identitet under ledelse av Siv Haukelid og Stine Hølleland. Sistnevnte underviser i dag.

Bibelskolespioner

– I dag er det ikke så mange som er kommet, hvisker hun og forklarer hvorfor.

Flere av de nyfrelste flyktningene har akkurat fått permanent opphold. Da sender den franske stat dem til andre kanter av landet for å lære fransk og for å integreres.

Den andre årsaken er mer skremmende. Det viser seg at moskeer i hjemlandet sender spioner til samlinger hvor mulige konverteringer kan forekomme. Særlig afghanerne er redde. Derfor vil ikke Daniel bli tatt bilde av forfra.

Arvid nikker bekreftende mens han setter kaffekannen på bordet. Han forteller at bibelskolestudentene flere ganger har mistenkt en annen student for å være spion.

– De er sendt ut fra Taliban direkte, og nå ser det ut til at de har oppdaget …

  • Les reportasjen. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer