Avlyste kamp mot Israel etter palestinske trusler Samfunn
Presset mot argentinske stjerner som Leonel Messi ble for stort. 

 

Foto: Wikimedia Commons

– Det er en skam at Argentinas fotballedelse ikke sto imot presset fra folk som oppfordrer til hat mot Israel, skriver den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman på Twitter, ifølge Dagbladet.

Natt til onsdag bekreftet den israelske ambassaden i Argentina at lørdagens planlagte privatlandskamp er avlyst.

Det skjer etter massive protester fra palestinere, og beslutningen skal ifølge ambassaden være tatt på grunn av «trusler og provokasjoner» mot Argentina-kaptein Lionel Messi.

LES MER: Massedåp hos Superbowl-vinner

Fra Haifa til Jerusalem

I utgangspunktet skulle kampen spilles i Haifa, men ble etter hvert flyttet til Teddy Stadium i Jerusalem, noe som fikk palestinerne og deres globale støttespillere til å reagere.

Onsdag ble den utsolgte kampen, som skulle spilles lørdag, avlyst. Det melder Times of Israel via Med Israel for Fred.

LIVERPOOLTRENER JÜRGEN KLOPP: – Det går ikke an å være en troende uten å ville snakke om det

Ubehagelig for Argentina

Argentinas utenriksminister Jorge Faurie sier flere spillere skal ha mottatt trusler i forkant av kampen og at mange derfor var ukomfortable med å reise til Israel. Laget befinner seg for øyeblikket på treningsleir i Barcelona i Spania. Der ble de møtt av demonstranter med blodige Argentina-trøyer. Også familiene til de argentinske spillerne skal ha blitt truet og trakassert.

Søndag gikk den palestinske fotballpresidenten Jibril Rajoub ut og advarte superstjernen Messi mot å spille kampen. Han oppfordret også arabere og muslimer over hele verden til å brenne Messi-drakter i protest. Palestinerne skal ha også ha truet med å stikke kjepper i hjulene for Argentinas planer om å bli vertsland for fotball-VM i 2030.

– Hvis kampen mellom Argentina og Israel hadde blitt spilt i Haifa som planlagt, så ville vi ikke protestert, sier Rajoub til Times of Israel via MIFF.

 

kommentarer